Ενημέρωση με ένα κλικ

Κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο σε παιδιά κάτω των 12 ετών ξεκίνησαν Pfizer και BioNTech

Η Pfizer και η BioNTech ξεκίνησαν να δοκιμάζουν το εμβόλιο που έχουν αναπτύξει κατά του Covid-19 σε παιδιά κάτω των 12 ετών, με την ελπίδα να επεκταθεί ο εμβολιασμός σε αυτή την ηλικιακή ομάδα στις αρχές του 2022, ανακοίνωσε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία σήμερα.

Οι πρώτοι εθελοντές των αρχικών δοκιμών έλαβαν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου χθες Τετάρτη, δήλωσε η Σάρον Καστίγιο, εκπρόσωπος της Pfizer.

Στις κλινικές δοκιμές θα συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας ακόμη και 6 μηνών. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα η φαρμακευτική εταιρεία Moderna ανακοίνωσε ότι ξεκινά κλινικές δοκιμές σε παιδιά για το δικό της εμβόλιο.

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του Covid-19 έλαβε άδεια χρήσης στις ΗΠΑ για τους ανθρώπους άνω των 16 ετών. Σχεδόν 66 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου είχαν ήδη χορηγηθεί στις ΗΠΑ μέχρι και χθες το πρωί, σύμφωνα με τα στοιχεία των Αμερικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC).

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είναι το μοναδικό που χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ για την ηλικιακή ομάδα 16-17 ετών. Αυτό της Moderna χρησιμοποιείται μόνο σε ενήλικες άνω των 18 ετών, ενώ προς το παρόν κανένα εμβόλιο κατά του Covid-19 δεν έχει λάβει έγκριση για μικρότερης ηλικίας παιδιά.

Στόχος της Pfizer είναι στις δοκιμές τελικού σταδίου να συμμετάσχουν 4.500 εθελοντές προκειμένου να ελεγχθεί η ασφάλεια, η ανοσολογική αντίδραση που προκαλεί το εμβόλιο και κατά πόσο αυτό γίνεται ανεκτό από τα παιδιά. Σύμφωνα με την Καστίγιο, η εταιρεία ελπίζει να έχει στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει