Ενημέρωση με ένα κλικ

Για μεγάλη παράταση του σκληρού lockdown στο τραπέζι της Κυβέρνησης

Τα επιδημιολογικά στοιχεία του κορονοϊού βρίσκονται στο… κόκκινο και σε συνδυασμό με την ασφυξία που υπάρχει στο ΕΣΥ στις κλίνες ΜΕΘ, αναγκάζουν την Κυβέρνηση να πράξει σε πιο σκληρά μέτρα και πιο συγκεκριμένα την παράταση του σκληρού lockdown.

Στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων έχει κατατεθεί σύμφωνα με το MEGA εισήγηση «βόβμα» για μια μακρά παράταση μέχρι και τις 25 Απριλίου.

Η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα βρίσκεται σε ένα οριακό σημείο και πλέον εξετάζεται το σκληρό λουκέτο στην οικονομία μέχρι και την Μεγάλη Εβδομάδα. Η ενδεχόμενη αυτή μεγάλη παράταση του lockdown αποσκοπεί στο να κρατήσει τους πολίτες όσο το δυνατόν περισσότερο περιορισμένους, ώστε να υπάρξει αποφόρτιση της μεγάλης διασποράς και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 26 Απριλίου να πραγματοποιηθεί χωρίς περιορισμούς.
Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων το πιθανότερο είναι να γίνει -για Γυμνάσια, Λύκεια- μετά το Πάσχα, περίπου στις 10 Μαϊου. Εάν τα δεδομένα το επιτρέψουν, μέχρι εκείνη την ημερομηνία, πρέπει να θεωρείται πιθανό το να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για τη δύσκολη εξίσωση της εστίασης, αυτή μπορεί να επαναλειτουργήσει στα μέσα Μαΐου και σε εξωτερικούς χώρους.
Την ίδια ώρα οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα κρούσματα δεν αποκλείεται να αυξηθούν, το επόμενο διάστημα, φτάνοντας ακόμα και μια «ανάσα» από τα 4.000, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι δεδομένο πλέον ότι θα αυξηθούν λόγω του μεγάλου αριθμού εισαγωγών ασθενών με COVID στα νοσοκομεία. Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 699 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ όλης της χώρας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει