Ενημέρωση με ένα κλικ

ΚΙΝΑΛ: “Εκτεθειμένη η υπ. Παιδείας για τη σύμβαση με τη Cisco σχετικά με την τηλεκπαίδευση”

Έντονες επικρίσεις κατά της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, διατύπωσε το Κίνημα Αλλαγής για τη σύμβαση με την εταιρεία Cisco που αφορά στην τηλεκπαίδευση λόγω της πανδημίας.

Ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του κόμματος αναφέρει πως η υπουργός εμπαίζει τη Βουλή των Ελλήνων, τον πολιτικό κόσμο, την εκπαιδευτική κοινότητα, την ελληνική κοινωνία, ασκώντας αντιεκπαιδευτική πολιτική. Κατηγορεί συγκεκριμένα την κ. Κεραμέως πως δεν παίρνει μέτρα για τη τηλεκπαίδευση και πως διαβεβαιώνει ότι όλα βαίνουν καλώς. Όπως τονίζει το Κίνημα Αλλαγής «η κ. Κεραμέως εδώ και 10 μήνες δεν δημοσιοποιούσε τη σύμβαση με την Cisco παρά το γεγονός ότι ήταν θεσμικά και πολιτικά υποχρεωμένη».

Προσθέτει ότι «τώρα διαφάνηκε ότι η προσφορά της Cisco στην πρώτη φάση της πανδημίας ήταν προσχηματική, γιατί στη δεύτερη φάση της πανδημίας η ίδια εταιρία αμείβεται από το ελληνικό Δημόσιο, για να συνεχίσει την τηλεκπαίδευση με το αντίτιμο των 2 εκατομμυρίων ευρώ».

Μάλιστα το Κίνημα Αλλαγής καταλογίζει στην υπουργό Παιδείας πως με τη «πρόσφατη κρίση στο “ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ” δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την συνεχή προσπάθεια της για αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης».

Το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει πως «καταδεικνύεται με τον πιο εμφαντικό τρόπο η ανάγκη να συνεχιστεί το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με την ενίσχυση των σχετικών δημόσιων θεσμών: του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, του εκπαιδευτικού αποθετηρίου του ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟΥ, των ασύγχρονων πλατφορμών e-me, e-class, του Ψηφιακού Σχολείου κ.λπ., που εγκαταλείφθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και από τη σημερινή της ΝΔ».

«Η κ. Κεραμέως και η ΝΔ είναι έκθετη από την πολιτική της αδιαφάνειας. Επιμένουμε σταθερά και αταλάντευτα για την εδώ και τώρα δημιουργία εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη “Ψηφιακής Παιδείας”, με δημόσιο θεσμικό διάλογο για να μπορέσει τη χώρα μας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας γενιάς και των καιρών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει