Ενημέρωση με ένα κλικ

Γερμανία:Νέο “σκληρό” lockdown αναμένεται ενόψει του Πάσχα!

Σε νέα αυστηρότερα μέτρα για την προστασία των πολιτών κατά της Covid-19 έχουν συμφωνήσει η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ  με τον Βαυαρό πρωθυπουργό, Μάρκους Ζέντερ  και τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών της χώρας,Όλαφ Σολτς.

Η ηγεσία της Γερμανίας προσανατολίζεται στο κλείσιμο όλων των καταστημάτων από την 1η έως τις 6 Απριλίου.

Με τα νέα ισχύοντα μέτρα , οι αργίες του Πάσχα θα διευρυνθούν  από τρεις σε τουλάχιστον πέντε ημέρες, με την αρχή να γίνεται  από την Μεγάλη Πέμπτη  και τη Δευτέρα του Πάσχα. Πάντως αυτό το οποίο είναι απολύτως σίγουρο είναι ότι το ισχύον lockdown θα ισχύει μέχρι και τις 18 Απριλίου.

Ο βασικότερος στόχος και σκοπός  της Μέρκελ είναι να επιβάλει ένα πολύ  δραστικό lockdown διάρκειας 5 ημερών   κατά την περίοδο  του Πάσχα σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει  το  κύμα μολύνσεων Covid-19.

Σε αυτη την προσπάθεια ελέγχου της διασποράς του κορονοϊού θα γίνει σύσταση στους πολίτες  να παραμείνουν στο σπίτι και οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις να περιορίζονται σε συγκεντρώσεις μόνο με άλλο ένα νοικοκυριό και το πολύ πέντε άτομα ενώ και θα απαγορευθούν οι δημόσιες συναθροίσεις.

Οι εκκλησίες στη διάρκεια του Πάσχα  θα  παραμείνουν κλειστές , ένα μέτρο με το οποίο είναι αντίθετος ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών,Χόρστ Ζεεχόφερ ,  σύμφωνα με  τα γεμανικά ΜΜΕ.

ΣΤα μέτρα θα συμπεριληφθεί  το μερικό κλείσιμο μη απαραίτητων καταστημάτων   και το κλείσιμο ξενοδοχείων, εστιατορίων, γυμναστηρίων και πολιτιστικών χώρων,ενώ θα γίνει και έκκληση για περιορισμό των ταξιδιών τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο επισημαίνεται, ότι ταξιδιώτες που έρχονται από χώρες κινδύνου, θα πρέπει να μείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα δέκα ημερών. Καθώς σε αυτή την κατηγορία κατατάσσεται και η Ελλάδα. Η διάρκεια της καραντίνας μπορεί περιοριστεί στις πέντε ημέρες με τεστ κορωνοϊού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει