Ενημέρωση με ένα κλικ

Βασιλακόπουλος για κορονοϊό: “Να ανοίξουν τα μικρά μαγαζιά για να μειωθεί η διασπορά του ιού”

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε για την ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ και αναφέρθηκε στο θέμα της επίταξης των ιδιωτών γιατρών.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:«Είναι θέμα κοινής λογικής να καταλάβουμε ότι σε μια κατάσταση που δεν έχουμε που να βάλουμε τον κόσμο στα νοσοκομεία δεν πρέπει να κάνουμε μαζικές συγκεντρώσεις, για οποιονδήποτε λόγο», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος αναφερόμενος στα καλέσματα που υπάρχουν στα social media για συγκεντρώσεις την 25η Μαρτίου.

“Να ανοίξουν τα μικρά μαγαζιά”

«Πρέπει να μετατρέψουμε τις επικίνδυνες ανθρώπινες επαφές σε λιγότερο επικίνδυνες. Πρέπει να σκεφτούμε και ότι ο κόσμος έχει κουραστεί και δεν εφαρμόζει το lockdown. Εγώ προτείνω αντί όλοι οι άνθρωποι να βρίσκονται στα σπίτια, να ανοίξουμε τα μικρά μαγαζιά, όχι γενικά το εμπόριο. Αν τα ανοίξουμε με ραντεβού και με χρονικό “κόφτη”, οι υπάλληλοι των μαγαζιών θα δουλέψουν και δε θα συνωστίζονται στα σπίτια τους, με μάσκες υψηλής προστασίας για τους εργαζόμενους αλλά και τους πελάτες. Το ποσοστό μετάδοσης εκεί θα είναι ελάχιστο, και μικρότερο από αυτό που ισχύει τώρα», πρότεινε ο ίδιος αναφορικά με το πώς θα μπορούσε να μειωθεί αυτή τη στιγμή η μετάδοση του ιού.

«Αν υπάρχει το ραντεβού και “κόφτης” τριών ωρών, δε θα μπορεί να υπάρξει συνωστισμός. Το προτείνω όχι ως μέτρο ανοίγματος της αγοράς, αλλά σαν μέθοδο μείωσης των μεταδόσεων που γίνονται μέσα στα σπίτια. Θα μπορούσε να συμβεί και στις 29 του μήνα, εγώ αυτό προτείνω».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει