Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Σε “ασφυκτική” κατάσταση τα νοσοκομεία από την έξαρση της πανδημίας!

“Ασφυκτική” είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας κορυφώνεται.

Οι διαθέσιμες κλίνες στις ΜΕΘ της Αττικής είναι πλέον  ελάχιστες, την στιγμή  που οι διασωληνωμένοι φτάνουν  τους 700, κάποιοι εκ των οποίων όπως ισχυρίζονται  ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ μέχρι να  βρεθεί κρεβάτι στη Μονάδα.

Οι διαδωλημένοι  και στις   εφημερίες του ΕΣΥ ο Ερυθρός Σταυρός

Αυτή τη στιγμή σε όλη την χώρα  οι νοσηλευμένοι ασθενείς ξεπερνούν τους 5.000, ενώ μάλιστα  εχθές  οι διασωληνωμένοι «άγγιξαν» τους 700 για πρώτη φορά, αφού  είναι πλέον 699, με πάνω από τους μισούς να βρίσκονται στην Αττική.

Σύμφωνα με τον έκτακτο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, σήμερα θα προστεθούν  στις εφημερίες του ΕΣΥ για τα Non Covid περιστατικά το 251 ΓΝΑ και ο Ερυθρός Σταυρός αποκλειστικά και μόνο  για νοσηλεία Covid περιστατικών.

Εχθές  ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τρία ακόμη θλιβερά ρεκόρ: σε σύνολο κρουσμάτων, σε διασωληνωμένους και σε αριθμό κρουσμάτων στην Αττική.

Τα κρούσματα τη χθεσινή ημέρα ανήλθαν  σε 3.586, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να αγγίζει  πλέον τους 699, ενώ 51 πολίτες έχασαν τη ζωή τους. Από τα 3.586 κρούσματα, τα 1.779 αφορούν την Αττική, αριθμός που “σπάε” κάθε προηγούμενο ρεκόρ  από την αρχή της πανδημίας για το Λεκανοπέδιο. Πιο συγκεκριμένα  δραματική είναι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας όπου εντοπίστηκαν 470 μολύνσεις, ενώ και ο Πειραιάς καταγράφει υψηλό από την έναρξη της πανδημίας, με 320 μολύνσεις.

Το στοιχείο που μοιάζει να είναι θετικό και ενθαρρυντικό  ,το οποίο  προκύπτει από την χθεσινή ημέρα είναι η ανάλυση του ιικού φορτίου στα λύματα των μεγάλων αστικών κέντρων όπου παρατηρείται μία σταθεροποίηση. Σημαντική μείωση παρουσιάζουν οι περιοχές του Ηρακλείου (-87%) και της Πάτρας (-25%), ενώ στο -27% είναι το ποσοστό της μείωσης στα λύματα της Αττικής. Μόνο στα Χανιά (+25%) παρατηρείται μία αξιοσημείωτη αύξηση και αυτή την εβδομάδα όπου το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει