Ενημέρωση με ένα κλικ

Συντάξεις: Για ποιους φέρνει αυξήσεις 150 ευρώ το μήνα

Αυξήσεις συντάξεων πάνω από 150 ευρώ με αναδρομικά για 20 ή 21 μήνες και με ποσά πάνω από 3.400 ευρώ περιλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του επανυπολογισμού στις συντάξεις των νέων και των παλαιών συνταξιούχων όλων των Ταμείων που έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης.

Οι αυξήσεις και τα αναδρομικά του επανυπολογισμού θα δοθούν πρώτα στους νέους -από Μάιο 2016 και μετά- συνταξιούχους, με το νέο χρονοδιάγραμμα να μεταθέτει τις πληρωμές για τον Μάιο-Ιούνιο και θα ακολουθήσουν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά των παλαιών -πριν από τον Μάιο του 2016- συνταξιούχων από Ιούνιο-Ιούλιο.

Για τις δύο κατηγορίες συνταξιούχων οι αυξήσεις θα έρθουν μέσα από τον επανυπολογισμό και σε συνδυασμό με τη μείωση ή μηδενισμό της προσωπικής διαφοράς που λαμβάνουν.

Για παράδειγμα, και όπως προκύπτει από τις αποφάσεις του επανυπολογισμού συντάξεων:

  1. Οι παλαιοί συνταξιούχοι προ νόμου Κατρούγκαλου με 30 έτη ασφάλισης και άνω θα έχουν νέο επανυπολογισμό σύνταξης και αυξήσεις σε 5 ετήσιες δόσεις, εφόσον ξεπεράσουν το ποσό που λαμβάνουν τώρα ως προσωπική διαφορά.

Η πρώτη και δεύτερη δόση της αύξησης (για 2020 και 2021) θα πληρωθούν μαζί μετά τον Ιούνιο. Τα δε αναδρομικά θα είναι από την πρώτη δόση και θα φτάνουν στους 21 μήνες με πληρωμή μετά τις αυξήσεις.

Για παράδειγμα, συνταξιούχος που θα έχει αύξηση 100 ευρώ (αφού μηδενίσει την προσωπική διαφορά) θα πάρει μετά τον Ιούνιο δύο δόσεις (2/5) της αύξησης, που θα είναι 40 ευρώ στη σύνταξη και αναδρομικά 21 μηνών από την πρώτη δόση αύξησης των 20 ευρώ, δηλαδή 420 ευρώ. Το 2022 θα πληρωθεί την 3η δόση της αύξησης και τα έτη 2023 και 2024 την 4η και 5η δόση αντίστοιχα, οπότε τα 100 ευρώ θα έχουν πληρωθεί στο σύνολό τους.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει