Ενημέρωση με ένα κλικ

Ολοταχώς νέα μέτρα στη Γαλλία έπειτα από την έξαρση κρουσμάτων!

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία της Δευτέρας  ο  αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γαλλία έχει αυξηθεί  με ταχύτατους ρυθμούς   παρά την επιβολή  ενός τρίτου lockdown το σαββατοκύριακο,ενώ  ο   αριθμός των ανθρώπων σε μονάδες εντατικής θεραπείας φαίνεται  να έχει φτάσει  στο υψηλότερο επίπεδο του τετραμήνου.

Ο δήμαρχος του Φοντενεμπλό Βαλτού δήλωσε ότι εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί  το γαλλικό σύστημα υγείας θα έρθει  αντιμέτωπο με ένα “άνευ προηγουμένου βίαιο σοκ” σε περίπου τρεις εβδομάδες.

Η Γαλλία εχθές  ανακοίνωσε  15.792 νέα κρούσματα κορονοϊού, υπερδιπλάσια των 6.471 που είχε ανακοινώσει την προηγούμενη  Δευτέρα και ο υψηλότερος αριθμός για την χθεσινή ημέρα  από το αποκορύφωμα του δεύτερου κύματος στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο επίσημος αριθμός των  νεκρών λόγω της πανδημίας στη Γαλλία ανέρχεται στους 92.621 και είναι ο 8ος μεγαλύτερος αριθμός νεκρών στον κόσμο.

Συνέπως,την προηγούμενη εβδομάδα  η Γαλλία επέβαλλε νέο σκληρό lockdown στο Παρίσι   και σε περιοχές του βόρειου τμήματος της χώρας εξαιτίας  του  ασταθούς  ρυθμού  των εμβολιασμών και της εξάπλωσης ιδιαίτερα παραλλαγμένων στελεχών του ιού δεν άφησαν άλλη επιλογή στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν από τον λάβει μια τέτοια απόφαση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει