Ενημέρωση με ένα κλικ

Σήμερα στις 8 ”παρουσιάζονται” στα νοσοκομεία οι 206 γιατροί που επιστρατεύθηκαν

Άρχισε εχθές η παράδοση των φύλλων επίταξης στους 206 ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι  κλήθηκαν στην επιστράτευση με σκοπό να βοηθήσουν στην ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Η κατάσταση στην παρούσα φάση μοιάζει  να είναι η  πιο δύσκολη από κάθε άλλη φορά  κατά τη  διάρκεια της πανδημίας, όσον αφορά τα νοσοκομεία στην Αττική,ενώ  οι 206 γενικοί γιατροί, παθολόγοι και πνευμονολόγοι θα συνδράμουν  τα κρατικά νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, αφού τα περισσότερα νοκομεία  από αυτά έχουν φτάσει και έχουν ξεπεράσει  τα όριά τους και η ανάγκη για επιπλέον προσωπικό είναι πιο μεγάλη από κάθε άλλη φορά.

Όπως ορίζουν  τα φύλλα πορείας τους είναι υποχρεωμένοι  να παρουσιαστούν στις 08:00 το πρωί στα νοσοκομεία της Αττικής, της 1ης ή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Σχετικά  με τις  πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός του  ΣΚΑΪ οι περισσότεροι ιδιώτες γιατροί που έχουν επιστρατευθεί αναμένεται να παρουσιαστούν σε Ερυθρό Σταυρό και Σισμανόγλειο στα νοσοκομεία που μέχρι στιγμής έχουν τις περισσότερες ελλείψεις.

Πως έγινε η επιλογή των γιατρών και πόσο  καιρό θα συμμετέχουν στην επιστράτευση.

Σύμφωνα με  το υπουργείο Υγείας, η επιλογή των 206 γιατρών έγινε με πολύ  συγκεκριμένα κριτήρια. Οι γιατροί της επιστράτευσης  είναι κάτω των 60 ετών και συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Είναι γιατροί που έχουν τις ειδικότητες της Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής στην Περιφέρεια Αττικής.Το χρονικό όριο που ορίζει η επιστράτευση θα διαρκέσει για ένα μήνα. Επιπλέον ,οι  γιατροί που επιτάχθηκαν θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα βαθμίδας Επιμελητή Β’, σε νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ.

Το υπουργείο υγείας  προχώρησε στην επίταξη εφόσον  παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις προς τους γιατρούς, ο αριθμός που ανταποκρίθηκε ήταν ανεπαρκής  (61 στους 200 που ζητούσε το υπουργείο) και με την κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής να είναι εκτός ελέγχου , θεώρησαν   πως ήταν αναγκαία η απόφαση για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων.Εχθές  ανακοινώθηκε  η απόφαση  σε ΦΕΚ, ενώ τα φύλλα επίταξης παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί της Δευτέρας από όπου διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και άρχισε η παράδοση των φύλλων επίταξης.

Αυτό είναι το φύλλο πορείας για την επιστράτευση των 206 γιατρών | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει