Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Ανοίγουν κομμωτήρια, πάρκα και αρχαιολογικοί χώροι

Ανοίγουν εκ νέου σήμερα, Δευτέρα 22 Μαρτίου κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, με αυστηρά ωστόσο μέτρα ελέω πανδημίας.

Ήδη οι ιδιοκτήτες των κομμωτηρίων έχουν προχωρήσει σε απολυμάνσεις των χώρων ενώ έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα.

Έτσι λοιπόν όσοι θέλουν να μεταβούν σε κομμωτήριο θα χρησιμοποιήσουν τη βεβαίωση τύπου Β, σημειώνοντας την επιλογή “6”, είτε με την αποστολή του “6” στο 13033.

Αυτό ισχύει ακόμα και αν το κομμωτήριο στο οποίο πηγαίνουν βρίσκεται σε διαφορετική περιοχή από τον τόπο διαμονής τους.

Στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να μεταβεί σε κομμωτήριο εκτός του δήμου κατοικίας του, πρέπει να τηλεφωνήσει και να κλείσει ραντεβού. Το κατάστημα του στέλνει SMS ή email όπου φαίνεται το ραντεβού που έχει κλείσει.

Όταν έρθει η μέρα για το ραντεβού τότε είτε χρησιμοποιεί τη βεβαίωση τύπου Β, σημειώνοντας το «6», είτε στέλνει sms επιλέγοντας το «6» και το στέλνει στο 13033. Παράλληλα κατά τη μετάβασή του στο κομμωτήριο θα πρέπει να έχει μαζί του και το αποδεικτικό του ραντεβού.

Το ίδιο θα συμβεί εάν κάποιος πρέπει να επισκεφτεί υπηρεσία περιποίησης άκρων (μανικιούρ – πεντικιούρ).

Να σημειωθεί ότι εκτός από τα κομμωτήρια και τις υπηρεσίες περιποίησης άκρων από σήμερα το πρωί ανοίγουν και πάλι για το κοινό οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Ακρόπολη, η Αρχαία Αγορά, το Ολυμπίειο, ο Κεραμεικός, η Βιβλιοθήκη του Αδριανού, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, η Αρχαία Ελευσίνα, η Ολυμπία, η Μεσσήνη, οι Αιγές, η Πέλλα, η Ελεύθερνα, η Αμφίπολη, η Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, το Ασκληπιείο Επιδαύρου, τα Άβδηρα, η Νικόπολη, η Αρχαία Νεμέα.

Εκεί θα πρέπει να βρίσκονται έως 3 άτομα χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα. Για την παρουσία τους εκεί οι πολίτες θα πρέπει να έχουν αποστείλει με sms στο 13033 τον κωδικό «6», είτε να έχουν μαζί τους βεβαίωση τύπου Β όπου θα έχει επιλεγεί ο κωδικός «6». Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Παράλληλα από το πρωί της Δευτέρας ανοίγουν και πάλι τα δημόσια πάρκα και οι παιδικές χαρές με επίσκεψη έως τρία άτομα, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες. Σημειώνεται πως και για την επίσκεψη σε αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο κωδικός «6» και η μετακίνηση να γίνεται είτε με τα πόδια είτε με το ποδήλατο.

Επιπλέον, επιτρέπεται από σήμερα η ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6 προσεγγίζοντας δηλαδή πεζή ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, δηλαδή το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.

Υπενθυμίζεται ότι από το περασμένο Σάββατο 20 Μαρτίου η απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα είναι από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επομένης, ενώ σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, μπορεί να τελεστεί λειτουργία με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου (26 Μαρτίου).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει