Ενημέρωση με ένα κλικ

ΙΣΑ: Έκτακτη σύσκεψη για να βρεθεί λύση πριν την επίταξη

Σε μια προσπάθεια να προλάβει τις εξελίξεις με τις επιτάξεις των ιδιωτών γιατρών, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιριών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας για τις 10 αύριο (22/3) το πρωί.

Βασικό θέμα της σύσκεψης θα είναι η προσπάθεια ενσωμάτωσης ιδιωτών γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για την αντιμετώπιση του κύματος πανδημίας που πλήττει τη χώρα.

Σε ανακοίνωσή του, ο Γιώργος Πατούλης περνάει ενωτικό κλίμα τονίζοντας πως «με ενότητα και ομοψυχία θα δώσουμε τη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα» και προσθέτει: “Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση. Όλοι μαζί ενωμένοι θα συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της πανδημίας και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτή την ώρα η σκέψη όλων μας είναι στους ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους”.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΙΣΑ συμπληρώνει ότι “η κριτική και η εσωστρέφεια είναι για την επόμενη ημέρα. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί, το κρίσιμο αυτό διάστημα έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση ενάντια στην πανδημία”.

Σημειώνεται ότι κατά δήλωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, χρειάζονται περίπου 200 γιατροί του ιδιωτικού τομέα ώστε να ενισχυθεί το ΕΣΥ. Μέχρι αυτή την ώρα οι γιατροί που συστρατεύτηκαν είναι μόλις 61.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει