Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης για επίταξη: Ύστατο συνταγματικό όπλο – Αν χρειαστεί θα το χρησιμοποιήσω

Αισιόδοξος ότι με τα όπλα των εμβολίων, των μαζικών self-testing αλλά και τις βαλβίδες εκτόνωσης του πληθυσμού, θα κερδηθεί και η μεγάλη υγειονομική μάχη κατά της έξαρσης του κορoνοϊού, δηλώνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περνάμε τον τελευταίο δύσκολο κάβο της περιπέτειας… Είμαι αισιόδοξος ότι φτάνουμε στο τέλος του πολέμου με τον κορoνοϊό και τελικά θα βγούμε νικητές”. υπογραμμίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει:

“Μην ξεχνάμε ότι παρά τις δυσκολίες η χώρα μας τα έχει καταφέρει συνολικά καλύτερα από ότι άλλες χώρες, με πιο οργανωμένα και καλά χρηματοδοτημένα συστήματα υγείας”.

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Το Βήμα” απευθύνει αυστηρό μήνυμα προς τους ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν ανταποκριθεί στο προσκλητήριο του υπουργείου Υγείας να συνδράμουν το ΕΣΥ, σε αυτή τη δύσκολη μάχη.

“Προτιμούμε πάντα ως πρώτο βήμα τη συνεργασία. Διότι καταλαβαίνετε και εσείς ότι η επίταξη μπορεί να είναι μια έννοια νομικά ισχυρή, αλλά όταν ζητάμε από έναν γιατρό να παρέχει τις υπηρεσίες του, δεν αρκεί μόνο να τον υποχρεώνουμε. Πρέπει να τον εμπνεύσουμε και να το κάνει. Αν όμως χρειασθεί να χρησιμοποιήσω και το ύστατο συνταγματικό εργαλείο που έχω στη διάθεσή μου, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, θα το κάνω”, αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει