Ενημέρωση με ένα κλικ

Τροχαίο στη Βουλή: Τέλος η αριστερή στροφή – Αίτημα για να μπει φανάρι

Στην απαγόρευση αριστερόστροφης εισόδου στη Βουλή για όλους όσοι κινούνται στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, συμπεριλαμβανομένων Υπουργών και Βουλευτών προχώρησε από σήμερα η Βουλή μέχρι να ληφθεί επισήμως απόφαση για την τοποθέτηση φαναριού.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, εχθές η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής απέστειλε έγγραφο στην Περιφέρεια Αττικής, εισηγούμενη για πρώτη φορά την τοποθέτηση αριστερόστροφων σηματοδοτών στη Βασιλίσσης Σοφίας με παράλληλη διαμόρφωση τμήματος της αριστερής λωρίδας (σ.σ. νησίδα), προκειμένου να διευκολύνονται τα οχήματα που θέλουν να στρίψουν αριστερά προς το Μέγαρο της Βουλής.

Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει θετική εισήγηση και τεκμηρίωση από την Τροχαία υπέρ της εγκατάστασης φωτεινού σηματοδότη στο σημείο, καθώς τα σχετικά αιτήματα της Βουλής το 2012 και 2014 προς την Περιφέρεια είχαν απορριφθεί ενώ ανάλογο το 2020 προς την Τροχαία δεν είχε απαντηθεί.

Στο μεταξύ τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διαρροή του βίντεο με το τροχαίο δυστύχημα στην είσοδο του Κοινοβουλίου διέταξε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Το βίντεο διέρρευσε χθες σε ιστοσελίδες και από την πρώτη κιόλας παρατήρησή του οι αξιωματούχοι της Βουλής αντελήφθησαν ότι το υλικό έχει διαρρεύσει μέσα από τη Βουλή καθώς τέτοιου τύπου οθόνες όπως αυτή η οποία προβάλλει το υλικό βρίσκονται σε γραφεία της Βουλής και πιθανότατα στη φρουρά.


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει