Ενημέρωση με ένα κλικ

Προς μερική χαλάρωση τα μέτρα – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Το γόρδιο δεσμό της αύξησης των κρουσμάτων ψάχνει να λύσει η κυβέρνηση, την ώρα που ο εγκλεισμός και η οικονομική δυσπραγία έχουν στοιχίσει σημαντικά στους πολίτες.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο αρνητικό ρεκόρ με 645 διασωληνωμένους, 45 νεκρούς και 3.073 νέα κρούσματα του SARS Covid-19.

Ωστόσο, έχοντας διαπιστώσει την ανάγκη για αποσυμπίεση της κοινωνίας από τα lockdown κυβέρνηση και ειδικοί μελετούν τη χαλάρωση των μέτρων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ανακοινώσεις αναμένονται σχετικά με το ωράριο απαγόρευσης μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα (από τις 7 το απόγευμα στις 9), το άνοιγμα των κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης, αλλά και των αρχαιολογικών χώρων.

Δεδομένου ότι η μέρα μεγαλώνει και ο καιρός βελτιώνεται, η παραμονή σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να λειτουργήσει ως βαλβίδα αποσυμπίεσης, χωρίς να επιβαρύνει την εξέλιξη της πανδημίας.

Την μερική άρση περιορισμών, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN, “ώστε να γίνουν εκ νέου ενεργοί οι πολίτες μας”, όπως είπε. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα, Παρασκευή, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει