Ενημέρωση με ένα κλικ

Ηράκλειο: «Φτωχή» η ανταπόκριση του μικρού παιδιού

Κρίσιμη είναι κατάσταση της υγείας του μικρού παιδιού που εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, χωρίς τις αισθήσεις του, μέσα σε βαρέλι με νερό, και το οποίο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του μικρού ασθενή, είναι φτωχή». Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τούς γονείς τον παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση.

Το αγόρι από χωριό του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων χθες στις 16:17 προσκομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα με ιδιωτικό μέσο, χωρίς σφυγμό και αναπνοή. «Άμεσα ξεκίνησε προσπάθεια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης σύμφωνα με τα πρωτόκολλα APLS από το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες και σαράντα λεπτά χωρίς κανένα σημάδι ανάταξης».

Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι με τη διακοπή της προσπάθειας ανάταξης και κατά τη διάρκεια της τυπικής διαδικασίας, το ιατρικό προσωπικό, σε μια ύστατη προσπάθεια, ξεκίνησε εκ νέου προσπάθεια ανάταξης μετά την ανίχνευση ηλεκτρικής δραστηριότητας.

Τι αναφέρει η Διοίκηση του Νοσοκομείου:

“Ο ασθενής, νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΟ Παίδων όπου διεκομίσθηκε ώρα 21:30 μ.μ. σε υποθερμία (28 °C) και σε μυδρίαση.

Τέθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, τοποθετήθηκαν  συσκευές επαναθέρμανσης, δόθηκαν τα ενδεδειγμένα αγγειοδραστικά φάρμακα, ενδοφλέβια υγρά, παράγωγα αίματος, καθώς και λοιπή φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση, γαστροπροστασία).

Ο ασθενής βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών τον σημείων, γίνεται κλινικός, εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηρίζεται πολλαπλώς σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης σύνδρομο μετά ανακοπή. Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση τον ασθενή είναι φτωχή.

Σημειώνεται ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τούς γονείς τον παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει