Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορoνοϊός: Ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ – Το σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης

Στην τελευταία μάχη κατά του κορoνοϊού ρίχνεται με όλες του τις δυνάμεις το σύστημα υγείας της χώρας μας, σε μια άνευ προηγούμενου συστράτευση του ιδιωτικού τομέα υγείας στη γραμμή άμυνας που έχει υψώσει το ΕΣΥ.

Το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για τη διαχείριση των ασθενών με λοίμωξη covid-19 ξεδιπλώνεται πλέον με τους εντατικούς ρυθμούς που επιβάλλει η πορεία της επιδημίας. Είναι ενδεικτικά τα αρνητικά ρεκόρ στους σκληρούς δείκτες της χθεσινής ημέρας: 3.465 τα κρούσματα, 560 οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, 630 οι διασωληνωμένοι.

Όπως ανακοίνωσαν χθες κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Νίκος Παπαευσταθίου, υλοποιείται η επόμενη φάση του σχεδίου, σύμφωνα με την οποία παραχωρούνται τα επόμενα 24ωρα ακόμη δύο νοσοκομεία του ΕΣΥ, μετά το «Σωτηρία» και το «Σισμανόγλειο», για την αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με κορωνοιό, ο «Ερυθρός Σταυρός» και το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας “251”.

Παράλληλα, το ΕΣΥ ενισχύεται με 450 κλίνες non covid -19 από τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών, καθώς και με άλλες 100 κλίνες για περιστατικά covid από ιδιωτικές κλινικές.

Η ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, όμως, απαιτεί και ιδιώτες γιατρούς να ριχτούν στη μάχη – μάλιστα κατά την προηγούμενη εβδομαδιαία ενημέρωση του υπουργού Υγείας είχε απευθύνει έκκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, κ. Γιώργος Πατούλης. Η δραματική πρόσκληση δεν φαίνεται να είχε μεγάλη ανταπόκριση, καθώς περίπου 45 ιδιώτες γιατροί δήλωσαν ότι θα συνδράμουν τους συναδέλφους τους στα δημόσια νοσοκομεία.

Χθες o υπουργός Υγείας, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε πως εάν έως αύριο δεν έχουν προσφερθεί 200 γιατροί -πνευμονολόγοι, παθολόγοι και γενικοί γιατροί- το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε επίταξή τους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει