Ενημέρωση με ένα κλικ

Στήριξη αστέγων: Επίδομα 534 ευρώ στους πωλητές του περιοδικού «Σχεδία»

Τη χορήγηση έκτακτης αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 534 ευρώ, για καθέναν από τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 για τους διανομείς του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», (με τη δημοσίευση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης τις αμέσως επόμενες ημέρες), εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος συναντήθηκε χθες με πωλητές της «Σχεδίας» και εκπροσώπους της ΜΚΟ «Διογένης», που εκδίδει το περιοδικό.

Ο κ. Χατζηδάκης ενημερώθηκε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, για όλες τις δράσεις που αναπτύσσει η ΜΚΟ «Διογένης», με στόχο την υποστήριξη της προσπάθειας των αστέγων να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, πέρα από την έκδοση της «Σχεδίας», υπάρχει το κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Σχεδία αρτ», μέσα από το οποίο πρώην πωλητές του περιοδικού απασχολούνται στο εργαστήριο και μετατρέπουν παλιά, αδιάθετα τεύχη της «Σχεδίας» σε έργα τέχνης (φωτιστικά, κοσμήματα, κ.ά.).

Μέσα από το πρόγραμμα «Αόρατες Διαδρομές», (που έχει ανασταλεί, λόγω κορονοϊού), οι οδηγοί ξεναγούν τους ενδιαφερόμενους στις σημαντικότερες κοινωνικές δομές του κέντρου της πόλης (συσσίτια, υπνωτήρια, κέντρα ημέρας, κ.ά.) και μεταδίδουν τη βιωματική εμπειρία τους από τη ζωή στο δρόμο.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει