Ενημέρωση με ένα κλικ

Πότε κλείνει η πλατφόρμα για τις προσωρινές συντάξεις

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα για την Ψηφιακή Αίτηση Χορήγησης Προκαταβολής Σύνταξης.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr, και συγκεκριμένα μέσω του συνδέσμου prokatavoli.syntaxeis.gov.gr, καθώς και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr). Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.

Οι πρώτες συντάξεις – μαζί με τα αναδρομικά που τις συνοδεύουν – σχεδιάζεται να δοθούν στους δικαιούχους εντός του Απριλίου.

Μαζί με την προσωρινή σύνταξη θα καταβληθούν και αναδρομικά, τα οποία φθάνουν έως και τα 9.000 ευρώ για όσους αναμένουν έως και δύο χρόνια για να λάβουν οριστική σύνταξη.

Το ποσό της προκαταβολής έναντι της σύνταξης θα χορηγείται με βάση τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες που προβλέπονται στον νόμο και στην ΚΥΑ, χωρίς να ακολουθούνται οι κείμενες διαδικασίες έκδοσης συνταξιοδοτικής απόφασης.

Η χορήγηση του ποσού πιστοποιείται με την έκδοση βεβαίωσης χορήγησης μέσω του πληροφοριακού συστήματος του e-ΕΦΚΑ. Η βεβαίωση χορήγησης προκαταβολής δεν συνεπάγεται δικαίωμα προσωρινής ή οριστικής συνταξιοδότησης και δεν συνιστά συνταξιοδοτική απόφαση.

Η απόφαση ισχύει για τα πρόσωπα που υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης στον e-ΕΦΚΑ, συμπεριλαμβανομένου του πρώην ΝΑΤ.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει