Ενημέρωση με ένα κλικ

Συνεδριάζει ο ΠΟΥ για το εμβόλιο της AstraZeneca –Η στάση της Ελλάδας

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχει ανασταλεί η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, λόγω παρενεργειών που έχουν παρουσιαστεί.

Η Ελλάδα είναι εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΜΑ για να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει τον δρόμο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που έχουν αναστείλει την χρήση του εμβολίου της Astrazeneca.

Μετά τις αναφορές για παρενέργειες, μεταξύ των οποίων και θρόμβων στο αίμα, σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αρκετές χώρες στην ΕΕ έχουν προχωρήσει σε αρχική αναστολή της χρήσης του, ενώ άλλες χώρες περιμένουν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για να αποφασίσουν πως θα πράξουν.

Συνεδρίαση ΠΟΥ και ΕΜΑ για Astrazeneca

Στο μεταξύ, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις, σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Μία επιτροπή ειδικών θα συνεδριάσει για να μελετήσει τα δεδομένα και να ερευνήσουν αν υπάρχουν όντως παρενέργειες, με τον επικεφαλής του οργανισμού ωστόσο, να εμφανίζεται καθησυχαστικός.

Η στάση της Ελλάδας

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας και η αρμόδια Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών βρίσκεται σε επαγρύπνηση και σε επαφή με τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων και σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει προκειμένου να συζητήσει για την υπόθεση.

Χθες, κυβερνητικές πηγές επισήμαναν ότι η χώρα μας ακολουθεί τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, αναμένοντας τις αποφάσεις της νέας συνεδρίασης του Οργανισμού, που αναμένονται την Πέμπτη. Ως τότε, θα συνεχιστεί κανονικά η χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca στους πολίτες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει