Ενημέρωση με ένα κλικ

Κλειστά από σήμερα τα σχολεία της χώρας

Κλειστά θα μείνουν από σήμερα έως και τις 29 Μαρτίου όλα τα σχολεία της χώρας, με τα μαθήματα να συνεχίζονται να πραγματοποιούνται μέσω της τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτως του επιπέδου επιδημιολογικού κινδύνου. Αιτιολογώντας τη συγκεκριμένη εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προς την κυβέρνηση, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ότι το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται παρά τα αυξημένα μέτρα και αφορά μεγάλες πόλεις και πυκνοκατοικημένες περιοχές, γι’ αυτό η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε τηλεκπαίδευση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Να σημειωθεί ότι οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης συνεχίζουν τη δια ζώσης Εκπαίδευση.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε δηλώσεις της, είχε αναφέρει ότι όταν ανοίξουν εκ νέου τα σχολεία, θα προηγηθούν αυτή τη φορά οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς έχουν μείνει μεγαλύτερο διάστημα εκτός σχολικής τάξης.

“Το έχουμε πει επανειλημμένα ότι έχουμε ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου. Πότε βέβαια θα ανοίξουν όλα τα σχολεία θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί”.

Για το τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ακόμη επίσης “δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. Έχουμε κάνει πολλές προσαρμογές στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως η μείωση της ύλης 20% έως 30% στις πανελλήνιες εξετάσεις. Εδώ είμαστε για να εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα”.

Η υπουργός Παιδείας πρόσθεσε, πάντως, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ότι “είμαστε όμως στην τελική ευθεία και το λέω αυτό και στους γονείς”. Επισήμανε μάλιστα ότι “κάθε μέρα που γίνεται μία διαδήλωση απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει