Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Σούπερ… Μπρέι και “killer” Χεζόνια υπέταξαν τον Ιωνικό

Μπορεί για 30 λεπτά το ματς να ήταν ντέρμπι, αλλά τα μεγάλα σουτ των Τι Τζέι Μπρέι και Μάριο Χεζόνια νίκησε Ιωνικό και κούραση με 98-74 στο ΟΑΚΑ και πλέον στρέφει την προσοχή του στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Αμερικανός γκαρντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους με 6/10 τρίποντα, ενώ ο Κροάτης σούπερ σταρ, που έκανε ντεμπούτο στη Basket League, σημείωσε 16 πόντους. Διψήφιος και ο Μακ με 14 πόντους.

Το ματς

Με τους Μπρέι, Μποχωρίδη, Παπαπέτρου, Μπέντιλ και Όγκαστ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τον Ιωνικό με τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ (8-8) στο 3’, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν καλά στοιχεία.

Από την άλλοι οι “πράσινοι” ήταν αρκετά μέτριοι, με τον Όγκαστ να χάνει εύκολα σουτ κάτω από το καλάθι και να δίνει εύκολους πόντους στην ομάδα της Νίκαιας, ενώ έδειχναν πολλά κενά στη συγκέντρωση και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 20-21.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, με τον Χεζόνια να είναι ο μόνος που ξεχώριζε και προσπαθούσε να δώσει την απαραίτητη ώθηση. Στο 13’ ο Σαντ Ρος έκανε το 28-27 με τρίποντο, αλλά τα προβλήματα στην άμυνα δεν έλειπαν, ενώ δεν υπήρχαν και συνεργασίες.

Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να “χτίσει” ένα σερί, με τον Όντετ Κάτας να κάνει συνεχώς αλλαγές, ώστε να βρει την ιδανική πεντάδα που θα μπορούσε να απελευθερώσει το Τριφύλλι, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, μιας και και ήταν αρκετά άστοχο (13/28 με 46% στα εντός πεδιάς), ενώ η απόσταση και στα ριμπάουντ ήταν σημαντική (14 έναντι 21).

Στο 17’ οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ (39-37) με τρίποντο του Παπαπέτρου και έδειχνε σιγά σιγά να βρίσκει τον τρόπο για να ξεφύγει, αλλά τα συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ του Ιωνικού έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους, με το ημίχρονο να λήγει με 41-39 υπέρ των “πρασίνων”.

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που δεν έπραξε σε όλο το πρώτο μέρος, δηλαδή πιεστική άμυνα στον προσωπικό αντίπαλο. Έτσι στο 22’ έκανε το 48-44, αλλά ο Ιωνικός δεν τον άφηνε σε… ησυχία! Όμως ο Μπρέι με τρίποντο έδωσε μια “ανάσα” στο Τριφύλλι, αλλά δεν ήταν αρκετή.

Όμως το μυαλό όλων ήταν στον τραυματισμό του Σαντ Ρος, ο οποίος έφυγε κουτσαίνοντας από το παρκέ. Στο παιχνίδι οι Μπρέι και Μποχωρίδης έδωσαν τη μεγαλύτερη διαφορά στο ματς για τους ”πράσινους” (59- 53) με δύο σερί τρίποντα στο 26’, μιας και από τη ρακέτα δεν μπορούσε να βρει λύσεις.

Ο Αμερικανός γκαρντ έφτασε στους 17 πόντους με 4/5 από τα 6.75 και ήταν ο κύριος λόγος της μικρής επιθετικής έξαρσης του Παναθηναϊκού. Όμως η αστοχία των γηπεδούχων, έδωσε την ευκαιρία στον Ιωνικό να τρέξει ένα 6-0 και να μειώσει σε 62-59 και να παραμένει σε απόσταση αναπνοής.

Έτσι η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 68-64, χάρις τα τρίποντα του Μπρέι, ενώ δεν υπήρχε άλλος παίκτης δεν ήταν διψήφιος, με την πλειονότητα των παικτών να είναι κάτω του μετρίου.

Οι “πράσινοι” έπρεπε να βρουν τον τρόπο αντιμετώπισης του Ιωνικού, και με δύο μεγάλα τρίποντα του Χεζόνια έγινε το 76-67 στο 32’, αλλά η επίθεση ήταν αρκετά μονοδιάστατη με ατομικές προσπάθειες κυρίως. Η βολή του Μποχωρίδη έβαλε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια διαφορά και με δικό του σουτ από την περιφέρεια έκανε το 80-67 και έτσι έβαλε το τρένο στις… ράγες.

Έτσι ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε και την κούραση των αντιπάλων του (έπαιξαν μόλις 7 παίκτες) και πήρε τη νίκη με 98-74 και στρέφει την προσοχή του στην αναμέτρηση της Παρασκευής από τον Ερυθρό Αστέρα.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 41-39, 68-64, 98-74

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει