Ενημέρωση με ένα κλικ

Τουλάχιστον 8 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Αφγανιστάν

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 47 άλλοι τραυματίστηκαν, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, όταν εξερράγη αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά κοντά σε ένα αστυνομικό τμήμα στο δυτικό Αφγανιστάν χθες Παρασκευή το βράδυ, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Ο απολογισμός της έκρηξης στη Χεράτ είναι οκτώ νεκροί και 47 τραυματίες και “ μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και επτά άμαχοι– δύο άνδρες, δύο γυναίκες και τρία παιδιά”, δήλωσε ο Τζαϊλάνι Φάρχαντ εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Χεράτ.

Τουλάχιστον 20 γυναίκες και οκτώ παιδιά τραυματίστηκαν, καθώς και οκτώ μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Φάρχαντ, δεκάδες σπίτια και καταστήματα υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη.

Ο Ραφίκ Σερζάι, εκπρόσωπος του νοσοκομείου της Χεράτ, επιβεβαίωσε τον απολογισμό.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείο Εσωτερικών Ταρίκ Αριάν δήλωσε ότι υπάρχουν “ 54 τραυματίες, εκ των οποίων επτά αστυνομικοί”.

Αν και η Χεράτ, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, παραμένει υπό τον έλεγχο της αφγανικής κυβέρνησης, στην υπόλοιπη ομώνυμη επαρχία μαίνονται μάχες μεταξύ του στρατού και των Ταλιμπάν.

Προς το παρόν κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την χθεσινή επίθεση.

“ Η έκρηξη στη Χεράτ δεν έχει καμία σχέση με τους (μαχητές) μας”, δήλωσε ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας που ξεκίνησε πέρυσι, οι Ταλιμπάν δεσμεύθηκαν να μην διαπράττουν μεγάλες επιθέσεις σε αστικά κέντρα.

Όμως τους τελευταίους μήνες σημειώνεται σε μεγάλες πόλεις ένα κύμα στοχευμένων επιθέσεων εναντίον δημοσιογράφων, δικαστών, γιατρών, πολιτικών και θρησκευτικών αξιωματούχων καθώς και υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι αφγανικές αρχές και οι ΗΠΑ αποδίδουν τους φόνους αυτούς στους Ταλιμπάν.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει