Ενημέρωση με ένα κλικ

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Να φοβάστε την οργή των νοικοκυραίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, στη συζήτηση που διεξάγεται μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αστυνομική βία.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απηύθυνε δριμύ “κατηγορώ” στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι χρησιμοποιεί την πανδημία ως πρόσχημα για την κατάργηση συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών. Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό για την καλλιέργεια κλίματος διχασμού, αντί για κοινωνική ειρήνη.

Ζούμε σε ένα ζοφερό καθεστώς ανασφάλειας» υπογράμμισε. Παράλληλα, μίλησε για το πιο μακροχρόνιο και αναποτελεσματικό λοκντάουν στην Ευρώπη και μίλησε για αυταρχισμό και καταστολή από την πλευρά της κυβέρνησης. Η αστυνομία σας κακοποιεί νέους και οικογένειες, επειδή βγήκαν βόλτα στην πλατεία της γειτονιάς τους”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Δεν είχατε την ευθιξία να πείτε μια συγγνώμη, να αναλάβετε έστω μέρος της ευθύνης για την αποτυχία”, συνέχισε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. “Υπάρχει οργή, αλλά δεν είναι των μπαχαλάκηδων, είναι των νοικοκυραίων. Αυτή την οργή να φοβάστε, σημείωσε, μιλώντας για την οργή των κατοίκων της Νέας Σμύρνης, μιας μεσοαστικής συνοικίας”, είπε.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του πολίτη που ενεπλάκη στο επεισόδιο της περασμένης Κυριακής με αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη. “Για εκείνον ξέρατε μέχρι και τι καφέ πίνει, για τον Λιγνάδη που διορίσατε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ενάμιση χρόνο δεν γνωρίζατε τίποτα;”, σημείωσε.

Και άλλες φορές υπήρξαν υπερβολές που καταδικάστηκαν αμέσως, εσείς όχι μόνο δεν επιλέξατε να ζητήσετε συγγνώμη, όχι μόνο δεν θέσατε αμέσως τον αστυνομικό σε διαθεσιμότητα, αλλά δώσατε σκονάκια σε βουλευτές σας να στοχοποιούν το θύμα, βγάζοντας στα μανταλάκια το όνομά του και τα πολιτκά του φρονήματα” κατέληξε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει