Ενημέρωση με ένα κλικ

Λέρος: Κορωνοπάρτυ έφερε 10 κρούσματα

Διασπορά του κορονοϊού στη Λέρο, έφερε ένα κορωνοπάρτυ, το οποίο διοργάνωσαν νεαροί από το νησί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον skyrodos.gr o Δήμαρχος Μιχάλης Κόλιας, η διασπορά του ιού έχει προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία. Το τοπικό μέσο αναφέρει ότι τα κρούσματα ανέρχονται σε 10.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η άφιξη μιας γυναίκας στη Λέρο από την Αθήνα, η οποία είχε νοσήσει με κορονοϊό κι εν συνεχεία το κορωνοπάρτι που διοργανώθηκε σε σπίτι, με συγκέντρωση αρκετών νεαρών, είναι η αιτία της διασποράς του ιού και της ξαφνικής εμφάνισης κρουσμάτων στο νησί. «Τρέχουμε όλοι μαζί τώρα και φοβάμαι ότι θα είναι πολύ περισσότερα τα κρούσματα τις επόμενες μέρες», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόλιας.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Λέρου αποφάσισε να μη λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στο νησί, ώστε να γίνουν από συνεργεία καθαρισμού οι απαραίτητες απολυμάνσεις για covid-19.

Σε ανακοίνωση ο Δήμος Λέρου αναφέρει τα εξής: “Με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού Covid-19 στο νησί της Λέρου, αποφασίστηκε για αύριο Παρασκευή 12-3-2021 το προληπτικό κλείσιμο των Παιδικών Σταθμών, των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων του νησιού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση σε αυτά. Παρακαλούνται οι Διευθυντές και οι Εκπαιδευτικοί των σχολείων να ενημερώσουν αρμοδίως τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει