Ενημέρωση με ένα κλικ

Πελώνη: Η εθνική οικονομία άντεξε

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόνισε ότι “Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας η κυβέρνηση με σχέδιο, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα προχώρησε στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας και άπλωσε δίχτυ προστασίας στους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και τους ανέργους”.

Διέθεσε 24 δισεκ. ευρώ μέσα στο 2020 και συνεχίζει με επιπλέον 11,6 δισεκ. ευρώ 2021. Μετριάζει έτσι τις επιπτώσεις της πανδημίας, στηρίζει την απασχόληση, δίνει ρευστότητα στις επιχειρήσεις και στρώνει το έδαφος για την ημέρα μετά το τέλος της πανδημίας”, είπε χαρακτηριστικά.

“Σε πείσμα της ανεύθυνης καταστροφολογίας, όπως δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η εθνική οικονομία άντεξε. Παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες δεν είχαμε λουκέτα. Στη συγκράτηση της ανεργίας η χώρα είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη και η ύφεση περιορίστηκε στο 8,2% κόντρα στις μίζερες προβλέψεις της αντιπολίτευσης”, υπογράμμισε η κ. Πελώνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ακόμα απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι δεν θα γίνουν παρελάσεις την 25η Μαρτίου παρά μόνο η στρατιωτική στην Αθήνα με όλα τα υγειονομικά μέτρα η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει