Ενημέρωση με ένα κλικ

Δένδιας: Δεν ξεχνούμε και δεν φοβόμαστε

Με ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έστειλε μήνυμα για την Ημέρα Μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

Ημέρα μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας στην Ευρώπη. Δεν ξεχνούμε και δεν φοβόμαστε. Παραμένουμε σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση της απειλής εις βάρος της κοινωνίας των πολιτών και της Δημοκρατίας”, ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Δένδιας.

Να σημειωθεί ότι η 11η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως “Ημέρα Μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας στην Ευρώπη” και είναι αφιερωμένη στα θύματα της τρομοκρατίας στην Ευρώπη και στις οικογένειές τους.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Δίκτυο των Οργανώσεων των Θυμάτων της Τρομοκρατίας (NAVT), η οποία υιοθετήθηκε με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αφορμή στάθηκε η πολλαπλή βομβιστική επίθεση στον σιδηροδρομικό δίκτυο της Μαδρίτης στις 11 Μαρτίου 2004, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 191 άνθρωποι και να τραυματιστούν 1.800. Η τρομοκρατική αυτή επίθεση, η χειρότερη που σημειώθηκε ποτέ στη Γηραιά Ήπειρο, ήταν έργο της Αλ Κάιντα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει