Ενημέρωση με ένα κλικ

Πανελλήνιες 2021: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Έναρξη της «κούρσας» των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων ξεκίνησε από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, καθώς όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, παλαιοί απόφοιτοι, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στις εξετάσεις έως και την Παρασκευή 19 Μαρτίου.

Οι φετινοί μαθητές έχουν ήδη υποβάλλει την αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Αίτηση – Δήλωση από σήμερα

Σημειώνεται ότι στο ίδιο διάστημα (8-3-2021 μέχρι 19-3-2021) μπορούν οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ που έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση Δήλωση συμμετοχής για τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021 να συμπληρώσουν τις Αιτήσεις-Δηλώσεις τους, δηλαδή να προσθέσουν ειδικά μαθήματα ή προτίμηση για ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές/Αστυνομικές σχολές κλπ.

Η Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις υποβάλλεται από τους αποφοίτους στα Λύκεια.

Αρχικά ο υποψήφιος βρίσκει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, το υπόδειγμα της Α-Δ (Α-Δ απόφοιτος), το κατεβάζει και αν μπορεί το εκτυπώνει. Αν δεν μπορεί να το εκτυπώσει, μπορεί να το προμηθευτεί από το Λύκειό του.

Τα Πανεπιστήμια καθορίζουν ελάχιστη βάση εισαγωγής

Με βάση την απόφαση του υπουργείου, τα τμήματα μπορούν να επιλέξουν τον συντελεστή ανάμεσα στο 0,8 και το 1,2. Κάθε σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση θα ορίσουν τον γενικό συντελεστή αλλά και εκείνον των ειδικών μαθημάτων και των πρακτικών δοκιμασιών στην περίπτωση που απαιτούνται για την εισαγωγή στο τμήμα.

Επισημαίνεται ότι ο συντελεστής της ΕΒΕ για κάθε σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση είναι ενιαίος για την εισαγωγή υποψηφίων από ημερήσια ή εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο κάποιο πανεπιστημιακό τμήμα δεν καθορίσει τον συντελεστή της ΕΒΕ, ο καθορισμός γίνεται με απόφαση του υπουργού Παιδείας.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει