Ενημέρωση με ένα κλικ

Εφορία: Τα 73 εισοδήματα, επιδόματα και συντάξεις που θα ελεγχθούν φέτος

Από «κόσκινο» θα περάσουν φέτος 73 κατηγορίες εισοδημάτων που θα δηλώσουν φέτος εκατομμύρια μισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες και εργαζόμενοι με μπλοκάκια, καθώς η ΑΑΔΕ έχει απλώσει ένα τεράστιο δίχτυ διασταυρώσεων.

Όλα τα εισοδήματα που θα αναγραφούν στις βεβαιώσεις αποδοχών που θα εκδοθούν και θα υποβληθούν στο Taxisnet, έως την 29η Μαρτίου θα διασταυρωθούν, με το περιεχόμενων των φορολογικών δηλώσεων των φορολογουμένων.

Με βάση τα αρχεία που θα υποβάλουν οι εργοδοτικοί φορείς, επιχειρήσεις, Ασφαλιστικά Ταμεία, δημόσιο, φορείς Γενικής Κυβέρνησης, θα προσυμπληρωθούν οι φορολογικές δηλώσεις του 2021.

Οι φορολογούμενοι, δεν θα μπορούν να τροποποιήσουν τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί από τους εργοδότες τους, αλλά εάν διαφωνούν με τα δηλωθέντα ποσά, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους εκδότες των βεβαιώσεων αποδοχών και να διορθωθούν τυχόν λάθη.

Αν υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ της βεβαίωσης αποδοχών και της δήλωσης του φορολογούμενου, τότε θα κληθεί για εξηγήσεις, από την οικεία εφορία.

Στις καταστάσεις που υποβάλλονται στο taxisnet μέχρι την 29η Μαρτίου, δηλώνονται εισοδήματα από μισθούς, επιδόματα, υπερωριακή αμοιβή και άλλες έξτρα αμοιβές, οι παροχές σε είδος, οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, τα μερίσματα, καθώς και τα επιδόματα, το κοινωνικό μέρισμα .κ.λπ.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει