Ενημέρωση με ένα κλικ

ΑΕΚ: Συλλέκτης δώρισε φανέλες για το Μουσείο της Αγιάς Σοφιάς

Ένας φανατικός ΑΕΚτζής από το Ηράκλειο Κρήτης αποφάσισε να δωρίσει την εκπληκτική συλλογή του από φανέλες της ομάδας, ώστε να εκτεθούν στο υπό κατασκευή μουσείο του συλλόγου. Ο Μάνος Τζανακάκης βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου παρέδωσε στη γενική διευθύντρια, Αγγελική Αρκάδη, το πρώτος μέρος από τη σπάνια συλλογή του με φανέλες της Ένωσης απ’ όλες τις εποχές της ιστορίας της, αλλά και μετάλλια ιστορικών κατακτήσεων τίτλων.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν εμφανίσεις όπως αυτή που φόρεσαν οι «κιτρινόμαυροι» στον ημιτελικό του Κυπέλλου UEFA με τη Γιουβέντους στο Τορίνο το 1977, αλλά και αυτή της σεζόν 1993/94, στη πρώτη συμμετοχή ελληνικής ομαδας σε όμιλο του Champions League.

Η δωρεά του Μ. Τζανακάκη εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΠΑΕ με πολλούς συλλέκτες. Ηδη το μεγαλύτερο μέρος των εκθεμάτων έχει ολοκληρωθεί και το Μουσείο της ΑΕΚ θα αποτελεί ένα πανέμορφο ταξίδι στο παρελθόν του συλλόγου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Στη σχετική ανακοίνωση η ΠΑΕ αναφέρει:

«Η συνολική δωρεά του Μάνου Τζανακάκη θα φτάσει περίπου τις 40 συλλεκτικές φανέλες και αποτελεί την αρχή της συνεργασίας της ΠΑΕ ΑΕΚ με σημαντικούς συλλέκτες-δωρητές για την ολοκλήρωση των εκθεμάτων, που θα αποτελέσουν ένα σημαντικό κομμάτι από το συνολικό περιεχόμενο του Μουσείου της Ιστορίας της ΑΕΚ, το οποίο θα στεγαστεί στον τελευταίο όροφο του κτιρίου που ολοκληρώνεται μπροστά από το νέο μας γήπεδο «OPAP ARENA», στο χώρο της παλιάς σκεπαστής.

Η κιτρινόμαυρη οικογένεια ευχαριστεί θερμά τον Μάνο Τζανακάκη για την πραγματικά σπουδαία προσφορά του στο Μουσείο της Ιστορίας της ΑΕΚ και για την έμπρακτη εκδήλωση αγνής αγάπης προς την αγαπημένη του ομάδα».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει