Ενημέρωση με ένα κλικ

Έρχονται προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης

Προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης για τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο από τα lockdown επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.

Θα αφορούν τους εργαζόμενους και θα καλύπτουν τουλάχιστον το 100% των εργοδοτικών εισφορών, ενώ εξετάζεται από το υπουργείο Εργασίας να χρηματοδοτούν και μέρος του μισθού με τη μορφή όμως επιστρεπτέας ενίσχυσης.

Τα νέας γενιάς προγράμματα απασχόλησης θα αναπτυχθούν αμέσως μόλις το επιτρέψει η πορεία της υγειονομικής κρίσης – για παράδειγμα προς το τέλος της άνοιξης – ώστε να γεφυρώσουν το πέρασμα της αγοράς εργασίας από τα οριζόντια κορονομέτρα, όπως οι αναστολές συμβάσεων, στην μετά κορονοϊό εποχή.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, τα νέα προγράμματα απασχόλησης, που θα χρηματοδοτηθούν από τα κονδύλια του «Ταμείου Ανάκαμψης» και του ΕΣΠΑ, θα εστιάζουν σε κλάδους που έχουν πληγεί υπέρμετρα από τα lockdown όπως είναι η εστίαση, το λιανεμπόριο και ο τουρισμός, ενδεχομένως και οι μεταφορές.

Εκεί άλλωστε εντοπίζονται και οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε αναστολή σύμβασης, με το μέγα ζητούμενο να είναι, πως θα εξελιχθεί το κρίσιμο μέγεθος της ανεργίας, όταν θα πρέπει σταδιακά να αποσυρθεί το μέτρο των αναστολών συμβάσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει