Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέα Σμύρνη: Μαρτυρίες για την επίθεση – Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια

Για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης μίλησε αυτόπτης μάρτυρας, ενώ η Εισαγγελία Αθηνών διέταξε εισαγγελική έρευνα για τα γεγονότα.

Αρχικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1 αυτόπτης μάρτυρας, είπε ότι “Φώναζα γιατί χτυπούν το παιδί και μου είπαν ότι δεν είχε ταυτότητα. Έτρεξα να δω τι γίνεται και είδα ένα παιδί 20 ετών να το χτυπούν χωρίς λόγο και αυτό να μην αντιστέκεται καθόλου” είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα και πρόσθεσε:

“Εγώ δεν είδα 30 άτομα που λένε να κάνουν επίθεση. Είχε κόσμο γύρω- γύρω που φώναζαν να αφήσουν το παιδί. Δεν πέταξε κανείς μπουκάλι, ούτε επιτέθηκε κανείς. Αυτά είναι ψέματα που ακούγονται και είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται”. Η ίδια πρόσθεσε ότι “δεν είδε καμία επίθεση εναντίον αστυνομικών. Ποιος θα μπορούσε να τα βάλει μαζί τους”.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας απάντησε ότι “οι εικόνες αυτές δεν τιμούν κανέναν δημοκράτη πολίτη”. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτοί που πήγαν στο νοσοκομείο ήταν αστυνομικοί και όχι πολίτες.

Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια και τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή στην πλατεία της Νέα Σμύρνης.

Σύμφωνα με τη real, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί αν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις από την πλευρά της αστυνομίας καθώς σε βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας φαίνεται αστυνομικός να ξυλοκοπεί άγρια πολίτη παρόλο που αυτός δεν φέρει αντίσταση.

Την έρευνα θα εποπτεύει ο προϊστάμενος της ποινικής δίωξης της εισαγγελίας Νίκος Ορνεράκης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει