Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρίσειο Γηροκομείο: Από τα 14 συνολικά θετικά κρούσματα οι τρεις είχαν εμβολιαστεί

Δέκα τέσσερα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο Χαρίσειο Γηροκομείο και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιδρύματος, τρία από αυτά τα άτομα είχαν εμβολιαστεί.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση, “την Τετάρτη 3 Μαρτίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε μοριακό έλεγχο σε όλους τους εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους, δηλαδή σε συνολικά 150 άτομα. Τα αποτελέσματα του προσωπικού ήταν όλα αρνητικά. Εντοπίστηκαν οκτώ κρούσματα σε φιλοξενούμενους, οι οποίοι ήταν όλοι τους ασυμπτωματικοί”.

Μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί εμβολιασμοί και με τις δύο δόσεις, οι οποίες και ολοκληρώθηκαν την 1η/2/2021 σε 72 φιλοξενούμενους και 28 εργαζόμενους. Οι φιλοξενούμενοι που δεν εμβολιάστηκαν είτε δεν είχαμε την συναίνεση των ίδιων και των στενών συγγενικών τους προσώπων είτε παρουσίαζαν σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο δεν επιτρέπει τον εμβολιασμό τους στο ίδρυμα είτε ήταν νεοεισερχόμενοι , οι οποίοι δεν είχαν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό. Στους εργαζόμενους που δεν εμβολιάστηκαν έγινα συνεχείς οχλήσεις από την Διοίκηση για να προβούν σε εμβολιασμό. Η Διοίκηση δεν μπορεί να υποχρεώσει τον οποιοδήποτε εργαζόμενο για να εμβολιαστεί. Είμαστε σε επικοινωνία για να πραγματοποιηθεί εμβολιασμός στους ανεμβολίαστους”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Αναφορικά με τους τρεις ανθρώπους που είχαν κάνει το εμβόλιο, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως “ο ένας δεν έχει αναπτύξει αντισώματα, ενώ οι άλλοι δύο έχουν αναπτύξει αντισώματα”.

Έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία με ήπια συμπτώματα δέκα εκ των θετικών κρουσμάτων, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα παραμένουν στη μονάδα Covid του ιδρύματος. Η πορεία της υγείας τους από την ενημέρωση που έχουμε από τα νοσοκομεία είναι σταθερή και την Δευτέρα δύο από αυτούς ενδέχεται να λάβουν εξιτήριο προκειμένου να συνεχιστεί η νοσηλεία τους στην μονάδα covid του ιδρύματος. Το επισκεπτήριο έχει απαγορευτεί από τις 28 Φεβρουαρίου του 2020”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More