Ενημέρωση με ένα κλικ

Τηλεργασία: Αυτές είναι οι περιοχές που αυξάνεται στο 60% των εργαζομένων

Συνεχίζονται οι αλλαγές στα εργασιακά, καθώς από σήμερα και μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις των μέτρων για την αποφυγή του κορονοϊού, καθίσταται υποχρεωτική η τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, με το ποσοστό να αγγίζει το 60%.

Η Κυβέρνηση, με το μέτρο της τηλεργασίας, όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, προσπαθεί να προστατεύσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, που εργάζονται δίχως να έχουν βγει σε αναστολή, ενώ βέβαια όπως επισημαίνουν στο Dimosio.gr “πρωταρχικός στόχος είναι η μείωση των κρουσμάτων σε κάτω από 800 την ημέρα, έτσι ώστε να ανοίξουμε εκ νέου τις δραστηριότητες”.

Όπως είναι φυσιολογικό, η γενικότερη κατάσταση έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στη Κυβέρνηση με τα βλέμματα να συγκεντρώνονται στην επόμενη Παρασκευή, ημέρα που σύμφωνα και με πηγές εντός της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων θα κρίνει πολλά για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Επιπροσθέτως, Κυβέρνηση και πολίτες βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού, αφενός να κρατάει σε εγρήγορση τα στελέχη της Κυβέρνησης και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αφετέρου όμως, τα συνεχιζόμενα και παρατεταμένα lockdown να έχουν κουράσει και μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις αντοχές της κοινωνίας.

Στα της τηλεργασίας τώρα, το μέτρο αφορά εκείνες τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου και φυσικά εφόσον συνάδει με τη φύση των καθηκόντων τους.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr/

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει