Ενημέρωση με ένα κλικ

Εμβόλιο AstraZeneca: Ανακοινώνεται η χορήγησή του για τους άνω των 65

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ανακοινώνεται η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και για τους άνω των 65 ετών.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, την ανακοίνωση θα κάνει o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ θα προηγηθεί συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή.

Με δεδομένο ότι υπάρχουν  τα προγραμματισμένα ραντεβού η αλλαγή στην εμβολιαστική πολιτική θα “τρέξει” πιθανότατα από τέλη Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι αναμένουμε στη χώρα μας πάνω από 1 εκατ. δόσεις από τη Pfizer τον Απρίλιο, 400.000 δόσεις από το μονοδοσικό ρωσικό εμβόλιο Sputniki V επίσης τον Απρίλιο, εφόσον εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) όπως αναμένεται,  και πλέον η AstraZeneca μπαίνει και αυτή στο “κάδρο” των εμβολιασμών ενώ αναμένονται και άλλα εμβόλια (Moderna, Curevac κλπ).

Βάσει των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων, αναμένεται σύντομα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εισηγηθεί και για τις ηλικίες 65 και άνω στην Ελλάδα τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca, δήλωσαν τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει