Ενημέρωση με ένα κλικ

Εμβόλιο AstraZeneca: Ανακοινώνεται η χορήγησή του για τους άνω των 65

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ανακοινώνεται η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και για τους άνω των 65 ετών.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, την ανακοίνωση θα κάνει o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ θα προηγηθεί συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή.

Με δεδομένο ότι υπάρχουν  τα προγραμματισμένα ραντεβού η αλλαγή στην εμβολιαστική πολιτική θα “τρέξει” πιθανότατα από τέλη Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι αναμένουμε στη χώρα μας πάνω από 1 εκατ. δόσεις από τη Pfizer τον Απρίλιο, 400.000 δόσεις από το μονοδοσικό ρωσικό εμβόλιο Sputniki V επίσης τον Απρίλιο, εφόσον εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) όπως αναμένεται,  και πλέον η AstraZeneca μπαίνει και αυτή στο “κάδρο” των εμβολιασμών ενώ αναμένονται και άλλα εμβόλια (Moderna, Curevac κλπ).

Βάσει των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων, αναμένεται σύντομα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εισηγηθεί και για τις ηλικίες 65 και άνω στην Ελλάδα τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca, δήλωσαν τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More