Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέτσας: Μην τρολάρουμε τα μέτρα, ας τα τηρήσουμε

Έκκληση να “μην τρολάρουμε τα μέτρα, να δούμε τη μεγάλη εικόνα”, απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

“Δίνουμε μάχη με το χρόνο για πρώτη φορά με χρονικό ορίζοντα, να τα τηρήσουμε και να βγούμε από την κατάσταση”.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι “η οικονομία φτάνει στα όριά της. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι ο τρόπος που κινούμαστε είναι ο πλέον ενδεδειγμένος, γι αυτό κάνω έκκληση για τήρηση των μέτρων, γιατί ο ορίζοντας είναι κοντά”.

Αναφορικά με το σεισμό στην Ελασσόνα σημείωσε ότι “προκάλεσε σοβαρές ζημιές, αλλά δεν άφησε πίσω του θύματα”.

Όπως είπε, τα συνεργεία που βρίσκονται ήδη στην περιοχή, θα προχωρήσουν σε άμεση καταγραφή των καταστροφών, ώστε να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις των 600 έως 6000 ευρώ στους πληγέντες.

Όσο αφορά στο θέμα του σχολείου που κατέρρευσε, από το οποίο ο δάσκαλος κατάφερε να βγάλει σώα όλα τα παιδιά, τόνισε ότι μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται είναι η χρήση κοντέινερ και η εκμετάλλευση χώρου που βρίσκεται σε στρατόπεδο της περιοχής, με τη δεύτερη να είναι επικρατέστερη.

“Είχαμε επικοινωνία με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για να γίνουν όλα γρήγορα”. είπε σχετικά, επαναλαμβάνοντας ότι, “η γρήγορη καταγραφή είναι που κάνει τη διαφορά”.

Στον απολογισμό των ζημιών, είπε ότι οι μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί σε κατοικίες στο Δαμάσι, το Μεσοχώρι και άλλες περιοχές.

“Δεν μπορούν να αποκατασταθούν σύντομα και οι πολίτες πρέπει να πάνε σε ξενοδοχεία, μέχρι να βρεθεί μόνιμη λύση. Υπάρχουν άδεια ξενοδοχεία σε Λάρισα και Τρίκαλα”, είπε σχετικά, ενώ ερωτηθείς για το αν ισχύουν εκεί τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, είπε πως η περιοχή “βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και αυτή τη στιγμή αυτή προέχει”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει