Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Σκληρά μέτρα, που θα ισχύουν από σήμερα 4/3 θα διαρκέσουν μέχρι τις 16/3, ανακοίνωσε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς, όπου θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στις μετακινήσεις για ψώνια στο σούπερ μάρκετ, για την άθληση αλλά και για τη φροντίδα ανθρώπων που χρίζουν ανάγκη.

Αναλυτικά τα μέτρα

Εφαρμογή χιλιομετρικού ορίου για ψώνια στα σούπερ μάρκετ.

“Κόφτης” στη χρήση του κωδικού 6 για τα SMS στο 13033 (για άθληση). Να χρησιμοποιείται δηλαδή αποκλειστικά για μετακινήσεις με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά από τις 19.00 αντί για τις 18.00 που ίσχυε έως τώρα.

Από τις 6 το πρωί με το sms με τον κωδικό 2 για μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, το sms με τον κωδικό 3 για μετακίνηση σε τράπεζες θα μπορεί να γίνεται εντός του οικείου δήμου και εντός 2 χιλιομέτρων.

Για τον κωδικό 4 στα sms, που αφορά σε βοήθεια προς άνθρωπο σε ανάγκη, τα αστυνομικά όργανα θα ζητάνε περαιτέρω διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο.

Τέλος, όσον αφορά στον κωδικό 6 που είναι για σωματική άσκηση ή για βόλτα του κατοικιδίου θα επιτρέπεται μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο και όχι με την χρήση αυτοκινήτου.

Οι περιοχές σε “βαθύ κοινό”

Στο “βαθύ κόκκινο” μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεηανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο κόκκινο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει στις «κόκκινες περιοχές» από τις 9 το βράδυ ως και τις 5 το πρωί.

Στις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 7 το απόγευμα, αντί για τις 6, έως τις 5 πρωί, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη, όπου λόγω μητροπολητικότητας, τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί.

Ο υφυπουργός στην αρχή έστειλε το μήνυμα πως «βλέπουμε το τέλος, αλλά δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό».

Τα μεταλλαγμένα στελέχη, είπε, φαίνεται ότι έχουν επικρατήσει στην Ελλάδα σε μεγάλο ποσοστό και συμμετέχουν στην εικόνα της επιβάρυνσης που βλέπουμε. Έχουν εντοπιστεί σε 1.756 πολίτες μέχρι σήμερα, ανέφερε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More