Ενημέρωση με ένα κλικ

Μιχαηλίδου: “Καταφέραμε να έχουμε ένα Ενιαίο Εθνικό Σύστημα Υιοθεσιών και Αναδοχών”

Η υφυπουργός, αρμόδια για τις Κοινωνικές Υποθέσεις, Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στο ζήτημα των υιοθεσιών και αναδοχών, όπου επεσήμανε πως μετά από δεκαετίες αναμονής, καταφέραν μέσα σε έναν χρόνο να υπάρξει ένα Ενιαίο Εθνικό Σύστημα.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Μετά από δεκαετίες αναμονής, καταφέραμε μέσα σε έναν χρόνο να έχουμε ένα Ενιαίο Εθνικό Σύστημα Υιοθεσιών και Αναδοχών, που εξασφαλίζει ταχύτητα και διαφάνεια. Χρειάστηκε οργάνωση, σχέδιο, σύμπραξη με δομές και φορείς, ατέλειωτες ώρες δουλειάς και συγκεκριμένα βήματα, για να ξεπεράσουμε εμπόδια, δυσλειτουργίες και αγκυλώσεις πολλών ετών.

Η πρωτοβουλία της Βοηθού Συνηγόρου για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας, με σκοπό τη δημιουργία ενός ενιαίου πρωτοκόλλου για τα διάφορα στάδια της διαδικασίας, έρχεται να συμπληρώσει όλα όσα έχουν γίνει έως τώρα, αλλά και όσα έχουν δρομολογηθεί για φέτος. Έναν χρόνο πριν στο Ζάππειο θέσαμε ως στόχο την εξασφάλιση της κατάλληλης οικογένειας για κάθε ένα από τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές παιδικής προστασίας της χώρας.

Η επόμενη μέρα για την παιδική προστασία χαρακτηρίζεται από τη δραστική μείωση των παιδιών που φιλοξενούνται σε κλειστές δομές, δηλαδή στην αποϊδρυματοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των παιδιών».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει