Ενημέρωση με ένα κλικ

ΟΑΕΔ: Προχωράει στην ενίσχυση 160.000 εποχικά εργαζομένων και ανέργων

«Προγραμματίζεται συνάντηση και με την Ομοσπονδία των Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμού και αν υπάρχει κάποιο κενό στη στήριξη εργαζομένων που έχουν μείνει εκτός οικονομικής στήριξης θα το δούμε» ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών του ΚΙΝΑΛ.

Ο υφυπουργός Εργασίας Π. Τσακλόγου έκανε γνωστό πως «μόνο αυτήν την εβδομάδα που ξεκίνησε θα καταβληθούν συνολικά λίγο πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ σε σχεδόν 160.000 δικαιούχους του ΟΑΕΔ» ως «οικονομική ενίσχυση ανέργων και εποχικά εργαζομένων».

Απαντώντας στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου και Γιώργου Μουλκιώτη, οι οποίοι ανέφεραν ότι έχουν μείνει εκτός οποιουδήποτε μέτρου στήριξης από την έναρξη της πανδημίας εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τουρισμό μέσω εταιρειών εύρεσης εργασίας ή με ημερομίσθιες συμβάσεις ή σε νυχτερινά κέντρα, ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε πως από τις πληροφορίες που έχει αντλήσει από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα κενό κάλυψης».

Επανέλαβε ότι από την αρχή της πανδημίας έχουν ληφθεί συνολικά 62 κατηγορίες μέτρων για τη στήριξη εργαζομένων.

Μόνο μέσα στο 2020 τα μέτρα αυτά ανήλθαν στα 24 δισ. ευρώ, που είναι το 15% του ΑΕΠ. Εδικά για τις κατηγορίες των εργαζομένων και ανέργων στον τουρισμό και επισιτισμό ανέφερε πως υπήρξαν μέτρα στήριξης γενικά για όλους τους εποχικά εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ειδικότητας σχετικά με το δικαίωμα της υποχρεωτικής επαναπρόσληψής τους.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει