Ενημέρωση με ένα κλικ

Κιλκίς: Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Εμμανουήλ

Εκοιμήθη, σήμερα (1/3) το πρωί, ο μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, από ανακοπή καρδιάς, στο κέντρο αποκατάστασης στο οποίο διέμενε τις τελευταίες μέρες, ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο μητροπολίτης αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στις 28 Ιανουαρίου και εξήλθε την περασμένη Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης, στη Θεσσαλονίκη, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Στη Μητρόπολη Κιλκισίου θα μεταβεί το μεσημέρι ο τοποτηρητής επίσκοπος, μητροπολίτης Πολυκάστρου Δημήτριος, ώστε, σε συνεργασία με τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης Επιφάνιο και τους τοπικούς ιερείς, να ρυθμιστούν οι διαδικασίες που αφορούν τον τρόπο, λόγω της πανδημίας, και τον χρόνο της νεκρώσιμης ακολουθίας και της ταφής.

Για έναν «ποιμενάρχη με τεράστιο και πολύπλευρο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο» κάνει λόγο σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης. «Ήταν», τονίζει, «ένας δυναμικός και βαθυστόχαστος Μητροπολίτης, με τον οποίο πάντα είχαμε αγαστή και στενή συνεργασία για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει