Ενημέρωση με ένα κλικ

Φορολογικός οδηγός: 70 τρόποι διαφυγής από τα τεκμήρια

Εκατομμύρια φορολογούμενοι που απέκτησαν χαμηλά εισοδήματα το 2020 μπορούν να αποφύγουν τον κίνδυνο υπερφορολόγησης που εγκυμονούν τα τεκμήρια της εφορίας στις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν φέτος τη δυνατότητα να «αξιοποιήσουν» έως και 70 διαφορετικές κατηγορίες τακτικών εσόδων, έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων, επιδομάτων, παροχών και εισοδημάτων που εισέπραξαν το 2020 για να καλύψουν πλήρως τις πρόσθετες διαφορές φορολογητέου εισοδήματος που θα τους προσδιορίσουν τα τεκμήρια.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι προστιθέμενες διαφορές φορολογητέου εισοδήματος που προκύπτουν λόγω τεκμηρίων μπορούν φέτος να καλυφθούν με:

Α) Εκτατές οικονομικές ενισχύσεις και αποζημιώσεις σε φορολογουμένους πληττόμενους από την πανδημία του κορονοϊού. Τα ποσά αυτά είναι τα εξής:

1) Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, (800€, 600€ και 534€) που χορηγήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2020 σε περισσότερους από 3.200.000 εργαζομένους, επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους.

2) Η αφορολόγητη αμοιβή για την απασχόληση ιδιωτών ιατρών σε δημόσια νοσοκομεία με σκοπό την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών λόγω κορονοϊού Covid-19.

3) Η επιστρεπτέα προκαταβολή.

4) Η αποζημίωση σε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και λοιπών τουριστικών καταλυμάτων για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων που νοσούν από κορονοϊό και ατόμων που φροντίζουν ή συνοδεύουν τα άτομα αυτά.

5) Οι ενισχύσεις που καταβλήθηκαν στους αγρότες στο πλαίσιο δράσεων αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού Covid-19.

6) Οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν στους ιδιοκτήτες ακινήτων με τη μορφή εκπτώσεων φόρου ίσων με το 30% των εισοδηματικών τους απωλειών από τις μειώσεις κατά 40% των ενοικίων των μηνών της περιόδου Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020.

7) Οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν στους ιδιοκτήτες ακινήτων για την κάλυψη του 50% των εισοδηματικών τους απωλειών από τις μειώσεις κατά 40% των ενοικίων των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει