Ενημέρωση με ένα κλικ

Μόσιαλος: Έξι εμβόλια προστατεύουν 100% από νοσηλεία ή θάνατο για την COVID-19

Σε νέα ανάρτησή του, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος, αναφέρεται στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Mεταξύ άλλων ο κ. Μόσιαλος επισημαίνει τα εξής:

“Στον πίνακα των 6 εμβολίων που παραθέτω κάνω μια συγκριτική ανάλυση (και των εγκεκριμένων στην Ευρώπη με πράσινο – και των άλλων 3). Να σημειώσω βέβαια πως τα ποσοστά αναφέρονται στο επικρατούν στέλεχος στην Ευρώπη και στο αγγλικό στέλεχος και πως για το στέλεχος της νότιας Αφρικής χρειαζόμαστε περισσότερα επιδημιολογικά και κλινικά στοιχεία για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Αυτά τα εμβόλια είναι 100% αποτελεσματικά όσον αφορά την προστασία που μας παρέχουν από την νοσηλεία εάν κολλήσουμε (το επικρατούν στέλεχος στην Ευρώπη ή την παραλλαγή που κυκλοφορεί κυρίως στην Αγγλία) αφού εμβολιαστούμε.

Που θέλω να καταλήξω;

Ίσως κάποιοι να εκτεθούμε στον ιό αφού εμβολιαστούμε. Αλλά ελπίζω να είναι καθησυχαστικό να γνωρίζουμε πως έχοντας κάνει το εμβόλιο δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τόσο για τον εαυτό μας. Και θα συνεχίσουμε να προσέχουμε και τους άλλους που δεν εχουν εμβολιαστεί ακόμα, προσέχοντας για κάποιους μήνες”.

Δείτε την ανάρτηση του καθηγητή:

https://www.facebook.com/i.mos2020/posts/3786433691395889

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει