Ενημέρωση με ένα κλικ

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι 26/2 η πληρωμή τους

Μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας 2021.

Στο τέλος της εβδομάδας λήγει η προθεσμία για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας, καθώς σύμφωνα με τον Σταϊκούρα δεν θα δοθεί νέα παράταση.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν είτε να πληρώσουν τα τέλη ή να καταθέσουν τις πινακίδες τους στη ψηφιακή πλατφόρμα myCAR για να αποφύγουν τα πρόστιμα.

Πώς μπορείτε να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας:

Με τον QR κωδικό (οι φορολογούμενοι μπορούν να τον σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής/mobile banking)

Με web banking, (η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF)

Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Για να λάβουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων τα ειδοποιητήρια, πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και να κάνουν τα εξής βήματα:

Εάν διαθέτουν κωδικούς TAXISnet: Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας TAXISnet ή Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα >τέλη κυκλοφορίας

Εάν δεν διαθέτουν κωδικούς TAXISnet: Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Τι να κάνετε για να καταθέσετε πινακίδες οχήματος

Οι κάτοχοι οχημάτων που θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα αίτηση ακινησίας του ΙΧ τους, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με το όνομα, myCAR.

Η ηλεκτρονική “κατάθεση” πινακίδων κυκλοφορίας ΙΧ θα γίνεται με λίγα κλικ στον υπολογιστή, το laptop ή το smartphone. Συγκεκριμένα, ο φορολογούμενος θα δηλώνει τα στοιχεία της διεύθυνσής του (οδός, αριθμός, πόλη) αλλά και το σημείο ακινητοποίησης του οχήματος, ενώ θα κρατάει στο σπίτι του τόσο την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος όσο και τις πινακίδες.

Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης έχει προχωρήσει σε δήλωση ακινησίας του οχήματος, απαγορεύεται να το μετακινήσει. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει