Ενημέρωση με ένα κλικ

Η νέα πύλη ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Το 10% του πληθυσμού της χώρας, περισσότεροι δηλαδή από ένα εκατομμύριο είναι ο αριθμός των πασχόντων που έχουν ενταχθεί σε τουλάχιστον ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο Σακχαρώδη Διαβήτη, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε η ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης).

Σε σχέση με το 2019, μάλιστα, καταγράφεται αύξηση στο συνολικό αριθμό των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη της τάξης του 8%.

Εν μέσω, λοιπόν, μιας μεγάλης αύξησης του αριθμού των Ελλήνων που διαγιγνώσκονται με Διαβήτη Τύπου 1 ή 2 αλλά και πολλών που είναι σε στάδιο προδιαβήτη, η χρονική στιγμή έναρξης της νέας, μονοθεματικής ιστοσελίδας odiavitismou.gr είναι η κατάλληλη.

Το νέο εγχείρημα σκοπεύει να αποτελέσει έναν κόμβο ενημέρωσης για ασθενείς, συγγενείς και φίλους τους, ανθρώπους με αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη, όσους βρίσκονται σε προδιαβητική κατάσταση, γονείς με παιδιά που πάσχουν από διαβήτη καθώς και γυναίκες με διαβήτη κύησης.

Μέσα από ανάδειξη των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων, μελετών που διεισδύουν σε γνωστές ή άγνωστες πτυχές του διαβήτη και των θεραπευτικών προσεγγίσεων, άρθρων και συνεντεύξεων εξειδικευμένων γιατρών και επαγγελματιών υγείας, odiavitismou.gr επιχειρεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει για μία από τις “μάστιγες” του σύγχρονου τρόπου ζωής. Παράλληλα, η νέα ιστοσελίδα περιλαμβάνει νεότερα δεδομένα και συμβουλές για άσκηση και διατροφή, δύο τομείς που πρέπει να είναι σε αρμονία για την καθημερινότητα ενός διαβητικού.

Εκτός της ενημέρωσης, σκοπός της ιστοσελίδας είναι και η αφύπνιση του κοινού, ασθενών και μη, σε σχέση με το διαβήτη, μέσα από καμπάνιες ευαισθητοποίησης και στοχευμένες δράσεις. Ενδεικτικές είναι οι διοργανώσεις του μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού “Τρέχουμε για το Διαβήτη”.

Σας περιμένουμε στη σελίδα μας!

Η ομάδα του odiavitismou.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει