Ενημέρωση με ένα κλικ

Σακελλαροπούλου: “Η Πολιτεία είναι παρούσα, ακούει τους κατοίκους των Διαποντίων Νήσων”

Τους Οθωνούς, το Μαθράκι και την Ερεικούσα, επισκέφτηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος για τους κατοίκους των Διαποντίων Νησιών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Αμύνης, Αλκιβιάδη Στεφανή, έφτασε λίγα λεπτά μετά της 10.00 το πρωί στους Οθωνούς όπου επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο του νησιού, ενώ αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των ηρωικώς πεσόντων ανδρών του υποβρυχίου «Πρωτεύς».

Επόμενος σταθμός της Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν το Μαθράκι, το πιο μικρό νησάκι του νησιωτικού συμπλέγματος των Διαποντίων Νήσων. Οι ελάχιστοι κάτοικοι του νησιού την υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη συγκίνηση, καθώς είναι η πρώτη Πρόεδρος της Δημοκρατίας που επισκέπτεται το νησί.

Τελευταίος σταθμός της κ. Σακελλαροπούλου ήταν η Ερεικούσα, όπου πρώτα επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο του νησιού και αμέσως μετά μετέβη στο δημοτικό σχολείο, όπου την περίμεναν οι μοναδικοί τρεις μαθητές του και η δασκάλα τους.

Ολοκληρώνοντας το πλαίσιο των επισκέψεών της στα Διαπόντια Νησιά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη δήλωσή της, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή της από την επίσκεψή της «στο δυτικότερο άκρο της πατρίδας μας», εξήρε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την άρτια διεξαγωγή των εμβολίων στους κατοίκους των νησιών, αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις για τη συμβολή τους στα Διαπόντια Νησιά. Τέλος, απευθυνόμενη στους κατοίκους των νησιών, είπε: «Θέλω να γνωρίζουν οι κάτοικοι των νησιών αυτών ότι ξέρουμε πως στηρίζουν μία κοιτίδα του ελληνισμού με την παραμονή τους εδώ και ότι η Πολιτεία είναι παρούσα, τους ακούει και θα τους στηρίζει πάντα».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει