Ενημέρωση με ένα κλικ

Βρετανία: Τα στοιχεία “δείχνουν καλά” για τη μείωση της μετάδοσης χάρη στα εμβόλια

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 αποδεικνύονται αποτελεσματικά στη μείωση της μετάδοσης του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός που είναι αρμόδιος για τον εμβολιασμό στη Βρετανία ενόψει της ανακοίνωσης από την κυβέρνηση ενός οδικού χάρτη για την έξοδο από τα μέτρα λοκντάουν που έχουν ληφθεί.

“Αρκεί να πούμε ότι τα στοιχεία δείχνουν καλά”, δήλωσε ο Νάντιμ Ζαχάουι στο Sky News, απαντώντας σε ερώτηση για το αν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά για τη μείωση των μολύνσεων και των νοσηλειών και διευκρίνισε ότι περισσότερα δεδομένα όσον αφορά την μετάδοση θα δημοσιευτούν αργότερα σήμερα.

“Δεν θα βρισκόμασταν σε αυτή τη θέση σήμερα το πρωί να μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται να ξανανοίξουμε τα σχολεία στις 8 Μαρτίου και καθώς οι σχολικές διακοπές αρχίζουν στις 29 Μαρτίου, θα εξετάσουμε τον κανόνα των έξι και των δύο οικογενειών να μπορούν να συναντηθούν σε εξωτερικό χώρο. Αν δεν είχαμε την πεποίθηση ότι όντως το πρόγραμμα εμβολιασμού αρχίζει πραγματικά να αποφέρει καρπούς”, σημείωσε ο Βρετανός υπουργός.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More