Ενημέρωση με ένα κλικ

Διαμαρτυρία καλλιτεχνών έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού – Ζητούν παραίτηση Μενδώνη

Την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη ζητούν οι καλλιτέχνες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας, έξω από το υπουργείο.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν σηκώσει πανό κατά της υπουργού Πολιτισμού, ζητώντας να παραιτηθεί.

Ανακοίνωση του ΣΕΗ κατά Μενδώνη

Σκληρή ανακοίνωση είχε εκδώσει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) έπειτα από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στον χώρο του θεάτρου.

Στην ανακοίνωσή τους οι ηθοποιοί κάνουν λόγο για “εκκωφαντική σιωπή” τριών εβδομάδων από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας σε σχέση με τις καταγγελίες που έρχονται στη δημοσιότητα, διάστημα κατά το οποίο, όπως αναφέρουν, “η αρμόδια Υπουργός και ο Πρωθυπουργός κώφευαν, κρύβονταν και έκαναν υπογείως τα πάντα για να αποπροσανατολίσουν”.

Κάνουν λόγο για «χυδαία προσπάθειας» της Λίνας Μενδώνη και του Κυριάκου Μητσοτάκη «να παριστάνουν οι ίδιοι τα θύματα» και διερωτώνται για ποιό λόγο η υπουργός δεν ήρθε σε επαφή με τους καταγγέλοντες, τους δικηγόρους τους ή τους δημοσιογράφους όταν βγήκαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες, αλλά μόνο όταν αποκαλύφθηκαν δύο περιπτώσεις που δεν έχουν παραγραφεί.

Η υπουργός Πολιτισμού που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με τους χειρισμούς της για την υπόθεση Λιγνάδη, είχε αναφέρει σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης την εξαπάτησε, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα έναν επικίνδυνο άνθρωπο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει