Ενημέρωση με ένα κλικ

Lockdown: Όλα δείχνου εμπόριο με click away και click inside

Το βλέμμα στραμμένο στο εμπόριο και την ερχόμενη Παρασκευή έχουν οι εμπορικοί σύλλογοι, καθώς όλα δείχνουν ότι θα ανοίξει από την Δευτέρα 1 Μαρτίου, με μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται σχέδιο για την άρση των περιορισμών και την επανεκκίνηση του εμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα.

Προϋπόθεση, βεβαίως, είναι να μην αλλάξουν δραματικά τα επιδημιολογικά δεδομένα τις επόμενες ημέρες.

Το άνοιγμα θα αφορά τόσο το λιανεμπόριο όσο και την εκπαίδευση.

Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των επιχειρήσεων με την αξιοποίηση της μεθόδου του click away (δηλαδή παραγγελία και παράδοση από το κατάστημα) όσο και αυτής του click inside, δηλαδή επίσκεψη του καταναλωτή για αγορές εντός του καταστήματος κατόπιν ραντεβού για όλες τις επιχειρήσεις.

Μάλιστα, στα σχέδια που ήδη επεξεργάζονται οι αρμόδιοι φορείς είναι και η αύξηση του χρονικού διαστήματος που θα έχουν στη διάθεσή τους οι καταναλωτές για αγορές και μετακινήσεις από δύο ώρες που ήταν μέχρι σήμερα σε τέσσερις, ώστε να έχουν τον χρόνο να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους χωρίς να συνωστίζονται σε ουρές εκτός των καταστημάτων.

Για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας κάποιων δραστηριοτήτων, εφόσον δεν υπάρξει κάτι απρόβλεπτο, μίλησαν τις προηγούμενες ημέρες και εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου, ενώ και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε δηλώσεις του το περασμένο Σάββατο ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν ορισμένες δραστηριότητες την 1η Μαρτίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει