Ενημέρωση με ένα κλικ

ΕΒΕΠ: Σύνοψη μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων

Τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων πρέπει να αυξηθούν και να επεκταθούν στοχευμένα, σημειώνει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης με αφορμή τη σύνοψη των μέτρων της κυβέρνησης για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων, στην οποία προχώρησε το επιμελητήριο.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι, μέχρι το τέλος του έτους εκτείνεται το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μέτρων ανάκαμψης που έχει ήδη προγραμματίσει η κυβέρνηση για την αγορά.

Μέχρι τον Απρίλιο συνεχίζονται οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, οι αναστολές συμβάσεων εργασίας, αλλά και οι απώλειες από ενοίκια ενώ τα μέτρα του 2021 που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 13 δισ. ευρώ είναι τα ακόλουθα:

• Αναστολή προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιόγραφων κατά 75 ημέρες από την αναγραφόμενη ημερομηνία επί εκάστου αξιόγραφου.

• Τροπολογία, με την οποία απαλλάσσεται και για το μήνα Μάρτιο 2021 από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης.

• Επιχειρήσεις (ΚΑΔ) οι οποίες δικαιούνται πλήρη απαλλαγή ή έκπτωση 40% στα ενοίκια για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

• Για διάστημα τεσσάρων ετών θα μπορούν, από την αρχή του 2022 και μετά, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, για τα ποσά των εισφορών προς τον e-ΕΦΚΑ που δεν καταβλήθηκαν κατά την πρώτη φάση της πανδημίας του κορονοϊού.

• Για οφειλές βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τα Ελεγκτικά Κέντρα που δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης και για τις οποίες έχουν χορηγηθεί αναστολή είσπραξης και παράταση καταβολής έως τις 30/4/2021, η περίοδος αναστολής είσπραξης παρατείνεται περαιτέρω μέχρι τις 31/12/2021.

• Σε έως 48 δόσεις θα μπορούν οι οφειλέτες της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων να εξοφλήσουν τα κορονο-χρέη. Πρόκειται για τις οφειλές της περιόδου Μαρτίου – Ιουνίου 2020 από φυσικά και νομικά πρόσωπα, των οποίων η πληρωμή είχε ανασταλεί έως και το τέλος Απριλίου του 2021.

• Παρατείνεται η καταβολή και αναστέλλεται η είσπραξη της δόσης του μηνός Φεβρουαρίου ρυθμισμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους άμεσα πληττόμενους κλάδους, καθώς και για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει