Ενημέρωση με ένα κλικ

ΚΕΔΕ: Δεν ευθύνονται οι δήμοι για τα πεσμένα δέντρα στα καλώδια της ΔΕΗ

Το γεγονός ότι δεν ευθύνονται οι δήμοι για το κλάδεμα ή κόψιμο των δέντρων κατά μήκος των γραμμών μεταφοράς ενέργειας, εκφράζει με ανακοίνωσή της, η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας.

Αφορμή της ανακοίνωσης στάθηκαν οι πτώσεις δένδρων σε εναέρια καλώδια της ΔΕΗ που προκάλεσαν διακοπές ρεύματος, λόγω της κακοκαιρίας.

Η ΚΕΔΕ αναφέρει ότι αυτό προκύπτει και από τον Κανονισμό Εγκαταστάσεων και Συντήρησης Υπαίθριων Γραμμών Ηλεκτρικής Ενέργειας, ΦΕΚ 608/Β/6.10.67 Αρ. 281 και παράλληλα σημειώνει πως οι δήμοι “προφανώς και θα βοηθήσουν οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ, προφανώς και οφείλουν να επισημάνουν προβλήματα στο δίκτυο, όταν αυτά υποπίπτουν στην αντίληψή τους”.

Αντικειμενικά, οι δήμοι του αστικού συγκροτήματος δεν έχουν όλον αυτόν τον στόλο των μηχανημάτων για να καθαριστούν οι δρόμοι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και ενόσω η κακοκαιρία ήταν σε εξέλιξη. Πολύ περισσότερο, γερανούς και άλλον εξοπλισμό για τον τεμαχισμό και την απομάκρυνση των πεσμένων κορμών”, υπογραμμίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει