Ενημέρωση με ένα κλικ

Δάνειο 50 εκατ. ευρώ από την Παρευξείνια για «πράσινο» κτίριο

Δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής του «One Tower», ενός «πράσινου» κτιρίου γραφείων σε εγκαταλελειμμένη βιομηχανική περιοχή στο Βουκουρέστι, χορήγησε η διακρατική Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (Παρευξείνια), με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Το «One Tower», που αναμένεται να εγκαινιαστεί ώς τον Ιούνιο του 2021, αποτελεί μέρος του συγκροτήματος μικτής χρήσης «One Floreasca City», ενώ οι δημιουργοί του στοχεύουν να αποκτήσει την παγκόσμια πιστοποίηση υγείας και ευημερίας WELL, αλλά και το LEED Platinum-4 green, το αυστηρότερο περιβαλλοντικό πρότυπο παγκοσμίως για κτήρια.

Μέρος του δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση δαπανών που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα και χρηματοδοτήθηκαν από τους μετόχους.

«Η ΤΕΑΕΠ είναι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίζει αυτό το έργο που, εν μέσω της πανδημίας, αντιπροσωπεύει μια σημαντική επένδυση στον κατασκευαστικό τομέα στη Ρουμανία, η οποία θα ενισχύσει την προσφορά ποιοτικών επιχειρηματικών υποδομών στο Βουκουρέστι.

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ο πελάτης μας έχει επανειλημμένα βραβευτεί για τη βιωσιμότητα των έργων του, κάτι που, ως αναπτυξιακός οργανισμός, επιδιώκουμε να υποστηρίζουμε και να προωθούμε» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας, Νμίτρι Πάνκιν.

Η One United Tower Α.Ε. ιδρύθηκε το 2017 από την One United Properties Α.Ε., την οποία ίδρυσαν το 2007 οι Ρουμάνοι επιχειρηματίες Βίκτορ Καπιτάνου και Αντρέϊ Ντιακονέσκου. Η One United Properties είναι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Παρευξείνιας, μια από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες κατασκευαστικές εταιρείες κατοικιών, γραφείων και συγκροτημάτων μικτών χρήσεων υψηλού επιπέδου στη Ρουμανία, με ακαθάριστη αξία ανάπτυξης άνω των 1,1 δισ. ευρώ και ενεργό χαρτοφυλάκιο έργων που περιλαμβάνει πάνω από 2.000 οικιστικές μονάδες.

Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (Παρευξείνια Τράπεζα) είναι διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε από την Αλβανία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, την Ελλάδα, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Oυκρανία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει